Între 1 – 3 noiembrie se face curăţenie de toamnă în parcul Vilei Golescu de la Câmpulung, judeţul Argeş. Cei care au pus la cale această acţiune caută studenţi peisagişti dornici să înveţe şi să descopere o grădină istorică de o frumuseţe aparte, aproape de Bucureşti.
Atelierul este condus de Nicolas Triboi, peisagist urbanist, format la Școala franceză de la Blois (École nationale supérieure de la nature et du paysage de Blois), lucrează în România, în domeniul peisagisticii, pe proiecte diverse, de la atlas de peisaj transfrontalier și studii de patrimoniu/turism la amenajarea de parcuri agricole, istorice sau urbane. Este un foarte bun cunoscător al problematicii românești legate de peisaj.
Tot ansambul de patrimoniu Golescu constituie şi un context de învăţare experimentală aflat în derulare prin ateliere practice anuale de amenajare peisageră, de patrimoniu, de explorare a teritoriilor şi practicilor de locuire, culinare şi de ţesături sau educaţie de patrimoniu arhitectural pentru copii.
Parcul are o suprafaţă de 3 ha şi este un exemplu de biodiversitate conservată intact.
Toate detaliile le găsiţi pe pagina de facebook Pro Patrimonio. În parcul dendrologic cu specii rare în Europa cu ar fi copacul paw-paw, larix, pin negru, arțar canadian, aceşti arbori fiind plantaţi de curând.
Vila a fost construită în 1909 în stil neoromânesc, iar parcul dendrologic a luat ființă din pasiunea lui Vasile Golescu pentru silvicultură, astăzi numărând arbori și arbuști rari și chiar unicați pe teritoriul României, cum ar fi Magnolia, Acer, Duglas, Platanus, Liriodendron, Castanea sativa, Ginkgo biloba, salcâmul japonez, mărul japonez, arțarul canadian, – arbori cu vârste de peste 100 de ani.