Pădurea MedLife prinde rădăcini prin proiectul Facem România verde! 10 ha de teren din Munții Făgăraș au fost reîmpăduriți în cadrul proiectului Facem România Verde! Peste 2000 de promisiuni au fost plantate simbolic în cea mai lungă scrisoare pentru generațiile viitoare.
MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, finalizează reîmpădurirea a 10 ha de teren din Munții Făgăraș, la un an de la lansarea proiectului Facem România verde. Până acum, în cadrul proiectului au fost plantați 40.000 de puieți de brad, fag și molid, punându-se astfel bazele reconstrucției ecologice a unei zone greu accesibile și profund afectată de exploatările forestiere necorespunzătoare.
Cea mai recentă acțiune de plantare a avut loc pe 26 octombrie, reunind o echipă de 60 de voluntari MedLife, formată din medici și personal de suport. În cadrul acesteia au fost plantați 1500 de puieți, finalizându-se astfel reîmpădurirea lotului MedLife.
Facem România verde este prima campanie MedLife de responsabilitate socială dedicată protejării mediului, realizată în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia, lansată în noiembrie 2017. Prin aceasta MedLife își propune să planteze câte un copac pentru fiecare copil născut în maternitățile sale, contribuind la sănătatea și echilibrul generațiilor viitoare. Proiectul a cuprins trei etape de plantare, fiind implicați peste 200 de angajați MedLife.
„Pădurile au un rol vital pentru fiecare dintre noi, iar România pierde anual suprafețe considerabile. Facem România verde este o inițiativă care vine să producă o schimbare pe termen lung și ne bucurăm că MedLife și-a propus să contribuie la „sănătatea mediului”, în condițiile în care doar 3% dintre fondurile din filantropie se îndreaptă spre cauzele de mediu. Este un demers care ne dă speranțe, mai ales că prin fiecare copil care se naște într-o maternitate MedLife renaște o mică parte din natură”, a declarat Angela Pop, directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia.
Doar 28% din suprafața României o reprezintă pădurile, potrivit ultimului Raport Green Peace. Pierdem în continuare păduri, doar într-un deceniu au fost sau degradate 360.000 de ha, ritmul menținându-se destul de ridicat. Potrivit statisticilor, în 2017 s-au înregistrat o medie 34 de tăieri ilegale, în creștere cu 32% față de anul anterior.