Generaţia 1983 a Liceului „Dinicu Golescu” a luat fiinţă pentru a premia elevii cu rezultate deosebite la învăţătură, în urma participării la un concurs. Fondatorii – Generaţia 1983 a Liceului „Dinicu Golescu” – vin special la Câmpulung pentru a bucura sufletele celor care li se alătură. Aceştia primesc premii serioase în bani, cel mai mic fiind 100 de euro.
Sorin Deaconu, iniţiatorul acţiunii, născută în urmă cu trei ani din eforturile unui grup de absolvenţi ai promoţiei 1983 şi intitulate „Bursa Seniorilor”, a anunţat faptul că a fost creat şi un site de internet al generaţiei: www.dinicugolescu1983.com.
,,Ca în anii trecuţi, înscrierea la concurs a fost liberă. Şi anul acesta calitatea formularelor a fost excepţională. Stabilirea câştigătorilor nu a fost simplă.
Fondurile de premiere sunt complet private, ele nu grevează în niciun fel bugetele publice, iar alegerea câştigătorilor a fost făcută în spiritul regulamentului publicat pe site”, a expus pe scurt, Sorin Deaconu.
În urma părerilor exprimate de membrii juriului, câştigătorii „Bursei Seniorilor”, ediţia 2017, au fost următorii.
Premiul al III-lea, în valoare de 500 de lei, prezentat de Viorel Andrei, i-a revenit Ştefaniei Alexia Cealîcu.
Marina Irimia a anunţat premiului al II-lea, în valoare de 1.000 de lei ce a ajuns la Nicolae Binică.
Lui Ion Moise i-a revenit misiunea de a face cunoscut numele elevului recompensat cu premiul I, în valoare de 1.500 de lei şi anume Andreea Nicoleta Duţulescu.
Elena Danteş a înmânat premiul pentru originalitatea lui Alexandru Minciună. „După examenul de Bacalaureat, întâmplător, am auzit două ştiri. Una dintre acestea a fost: la un liceu din România, nimeni nu a promovat Bacalaureatul. A doua, la foarte puţin timp, a fost o ştire despre Liceul „Dinicu Golescu”, unde elevi care au promovat cu 9,50, 9,75 au făcut contestaţie pentru nota lor. M-am simţit mândră pentru aceşti elevi, pentru profesorii care i-au învăţat, pentru părinţii lor. Eu doresc să-l felicit pe Alexandru Minciună, care ne-a încântat prin modalitatea de a se prezenta, pornind de la defectele pe care le are, defecte pe care şi le-a depăşit prin educaţie, prin autoeducaţie, prin muncă, prin sprijinul dat de şcoală. La sfârşit de clasa a XII-a, acest copil cu o imaginaţie extraordinară, care, probabil, va deveni un om important, despre care vom auzi”, a redat Elena Danteş gândurile tânărului, care i-au convins pe ea şi pe ceilalţi, să-l răsplătească cu un premiu de 400 de lei.