Vânătoare de comori arhitecturale din București, până în Câmpulung Muscel. Vânătoarea de comori arhitecturale s-a încheiat în grădina Vilei Golescu unde a avut loc un recital de muzică de cameră susținut de Duo Cello Jaya – Ella Bokor și Mircea Marian – unul dintre cele mai apreciate duo-uri de violoncel din România.
—-
Despre Câmpulung Muscel se spune că este un secret bine păstrat. Fosta capitală a Țării Românești – și prima opțiune a Regelui Carol pentru a-și construi reședința de vară – este cel mai bine conservat oras istoric de la sud de Carpați, având peste 150 de monumente de arhitectură și arheologie înscrise în Lista Monumentelor Istorice.
Vila Ștefănescu este cea mai veche din tot orașul. A fost construită acum mai bine de 300 de ani și își păstrează încă aspectul original. Azi adăpostește Secția de Etnografie a Muzeului Municipal din Câmpulung.
Cea de-a doua este Vila Golescu, o vilă de la începutul secolului al XX-lea, construită în stil neoromânesc. Ultimele descendente ale acestei ramuri a Goleștilor – veche familie boierească din Valahia – au murit în 2004, donând vila Fundației Pro Patrimonio.
Vânătoarea de comori arhitecturale s-a încheiat în grădina Vilei Golescu unde a avut loc un recital de muzică de cameră susținut de Duo Cello Jaya – Ella Bokor și Mircea Marian – unul dintre cele mai apreciate duo-uri de violoncel din România. Invitat special a fost Iulian Ochescu la pian, artist ce se remarcă în ultimii ani prin virtuzitate și prospețime interpretativă în sălile de concerte din România.
Din program au făcut parte lucrări de David Popper, César Cui, Dmitri Shostakovich, dar și o lucrare prezentată în primă audiție absolută, compusă special pentru acest eveniment de către compozitoarea Diana Rotaru. Piesa se numește „Lut”, pentru două violoncele, și a fost scrisă cu inspirația Vilei Golescu.
—-
Vânătoarea arhitecturală este un joc urban tip competiție în care, într-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii.