Romfilatelia ne mai face o surpriză! Emisiunea de mărci poștale cu tematica „Ceramica românească – oale și căni” cuprinde și „Oala din Coșești-Argeș”! Motivul specific zonei „Calea rătăcită” este unicat! Exponatele fac parte din colecția Muzeului Țăranului Român!
Emisiunea de mărci poştale cu tematica Ceramică românească-Oale şi căni (III), pe care Romfilatelia o introduce în circulaţie, încheie o serie, începută în 2007, care ilustrează obiecte de ceramică create pe teritoriul actual al ţării noastre.
Încă din neolitic, prelucrarea ceramicii pentru a se obţine obiecte necesare în gospodărie, a fost cea mai importantă activitate pe aproape întreg teritoriul ţării. De-a lungul timpului nu au existat practic zone fără olari, centrele specializate în olărit fiind foarte răspândite. Pe plan european, România este singura ţară care a conservat în întregime tehnica şi arta olăritului.
La ora actuală, sunt încă multe centre care utilizeazã tehnici tradiţionale de prelucrare a ceramicii. În judeţul Argeş există o mare diversitate a creaţiei meşterilor populari în domeniul ceramicii, o notă distinctivă, specifică, fiind regăsită în vechiul centru de ceramică din oraşul Curtea de Argeş, precum şi în centrele de la Poieniţa, Coşeşti şi Stroeşti.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,00 Lei este ilustrată o oală realizată la Coşeşti-Argeş.