Muzeul Municipal Câmpulung, în colaborare cu Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, organizează la Secția de Etnografie și Artă Populară expoziția temporară: ”Din lada de zestre a românilor – FOTA”.
Timp de zece săptămâni, în perioada martie – mai 2021, publicul vizitator este așteptat să admire 73 piese de port popular feminin din mai multe regiuni etnografice ale țării, precum: Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Moldova și Bucovina. Frumusețea portului popular românesc este evidențiată și de șase costume tradiționale femeiești.
Odată deschisă, lada de zestre a românilor scoate la iveală minuni vestimentare, țesute cu migală și multă măiestrie. Reale opere de artă purtate cu mândrie de femeile tuturor timpurilor.
Ca un concludent exemplu, fotele din colecția de port popular a muzeelor organizatoare sunt foarte valoroase atât din punct de vedere artistic, cât și al vechimii, datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. O parte din piesele textile au fost achiziționate din localități care au aparținut vechiului județ Muscel: Rucăr, Stoenești, Albești, Valea Mare, Lerești, Schitu Golești, Poienarii de Muscel, Câmpulung Muscel etc. O altă parte au fost donate Muzeului Municipal Câmpulung și din alte părți ale țării.