Într-un interesant parteneriat internațional inițiat de Școala Gimnazială „Take Ionescu„ din Vâlcea cu prilejul Zilei Internaționale a Poeziei, profesori din cincisprezece unități școlare din țară și din străinătate au colaborat la realizarea unor activități inspirate închinate zilei amintite mai sus.
În fiecare an, pe 21 martie, la nivel internațional se sărbătorește în diferite moduri, Ziua Internațională a Poeziei, o zi deosebită în care ne amintim că ”fără poezie viața ar fi pustie”. Este un moment special în care îi putem celebra pe marii poeți ai neamului românesc, putem descoperi și nume internaționale și mai ales, putem fi poeți, cu mic, cu mare.
Poezia poate avea asupra noastră, a tuturor, numeroase efecte benefice, ajutându-ne prin diverse mijloace să ne echilbrăm emoțional fiind capabili să transmitem în jurul nostru pozitivitate.
Așadar, alături de Școala Gimnazială „Take Ionescu„ și de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea au participat unități școlare din Argeș, Câmpulung Muscel- Școala Gimnazială „O. Iorgulescu” și Pitești- Palatul Copiilor, din București- Școala Specială pentru Surzi Nr.1 și Școala Gimnazială nr. 40, din Constanța- Școala Gimnazială Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” și Școala Gimnazială Nr. 22 „I.C. Brătianu”, Tulcea- Palatul Copiilor, Suceava- Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava și Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Timișoara- Liceul Teoretic „William Shakespeare”, din Chișinău, Republica Moldova- Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, din Tomelloso, Spania- Colegio San Isidro și Colegio Maternidad și din Torino, Italia- Istituto Comprensivo Duca D’Aosta.
Pe parcursul săptămânii anterioare, profesorii coordonatori ai activităților și elevii îndrumați au comunicat asertiv și au desfășurat frumoase activități pentru a sărbători Ziua Internațională a Poeziei într-un stil original. Au fost realizate prin jocuri didactice rime care au alcătuit poezii inspirate, desene care au devenit personaje, dezbateri pe teme ale unor poeți reprezentativi, recitaluri de poezie în diverse limbi toate fiind cuprinse în materiale interesante realizate de către copii cu ajutorul mijloacelor informatice moderne.
Activitățile au fost deosebite și originale, fiind desfășurate cu multă bucurie de către copii și cu pasiune de către profesorii implicați în acest proiect de parteneriat internațional.
” Un nou proiect inspirat frumos s-a încheiat,
Profesorii și elevii implicați asertiv au comunicat,
Primăvara, viața și poezia pe toți ne-au inspirat,
Creând o legătură unică, internațională în parteneriat.”