Vă e dor, să trimiteți la o persoană dragă, o carte poștală?! S-a deschis Oficiul Poștal de Război la Mausoleul Mateiaș.
Noi câmpulungenii, ne aflăm în anul 500 de la primul scris în limba română care i-a aparținut lui Neacșu și a rămas peste secole printr-o scrisoare păstrată cu sfințenie peste munți tocmai la Brașov.
Scrisul de mână ar trebui să rămână unul dintre activitățile noastre preferate, poate chiar un mod de relaxare, de regăsire a propriului Sine, de a lăsa ceva în urma ta, după călătoria pe acest pământ.
Ne-am învățat să comunicăm în timp real, să primim răspuns la mesaje în câteva minute, nicidecum să mai așteptăm câteva zile până ajunge mesajul nostru la destinatar, în urma unei cărți poștale și apoi alte câteva zile până primim răspunsul.
Dar pentru că sunt mulți cei care doresc să țină un pix între degete și au capacitatea de a scrie mesaje remarcabile la Mausoleul Mateiaș a fost înființat un Oficiu Poștal de Război. Asta pentru că în ultima perioadă corespondența a intrat într-un con de umbră pierzând teren în fața tehnologiei.
Acum de la Mausoleul Mateiaș aveți posibilitatea să trimiteți cărți poștale persoanelor dragi din toată țara. De expediere nu trebuie să vă faceți griji se ocupă chiar angajații de aici. Puteți scrie cărțile poștale cu stiloul cu peniță, cu pixul sau cu ce doriți dumneavoastră. Dar nu uitați există această posibilitate unică în județul Argeș chiar la Mateiaș, la cel mai cunoscut monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial.