3.5 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

24 Ianuarie: Concert de excepție cu piese din repertoriul românesc și internațional

Alte Știri

De Ziua Unirii Principatelor Române, 24 Ianuarie a.c., la ora 17.00, ușile Secției de Istorie și Artă Plastică din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung se vor deschide larg pentru un eveniment cultural important pentru comunitate.

Iubitorii de frumos vor avea ocazia de a de a participa la un nou concert de excepție susținut de violonista Theodora Ciurezu, acompaniată la pian de Cristina Jercău și Sabin Bănescu.

Un recital în care se vor regăsi piese din repertoriul românesc și internațional semnate de: George Enescu, Vasile Filip, Paul Constantinescu, Constantin Nottara, Mircea Chiriac, Mircea Chiriac, Béla Bartók și Wolfgang Amadeus Mozart.

*Violonista Theodora Ciurezu și-a început studiile muzicale la Școala de Muzică din Câmpulung. A absolvit Liceul de Muzică din Brașov, iar mai apoi Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, domeniul licență – Interpretare Instrumentală și master – Stil și Performanță în Interpretarea Instrumentală și Vocală. De-a lungul parcursului său violonistic, a fost îndrumată de profesorii Valeriu Rogacev și Florin Ionescu-Galați.

S-a perfecționat la cursuri de masterclass cu renumiții profesori: Octavian Raţiu, Mihai Craioveanu, Alexandru Tomescu, Mihaela Tomescu, Eszter Kleinman-Stankowski. A urmat cursurile de masterclass organizate de Academia Regală de Muzică din Stockholm, Suedia cu profesorii: Eszter Haffner și Mihaela Martin (vioară), Celine Flamen (muzică de cameră) și Jukka-Pekka Saraste (orchestră).

A obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de interpretare instrumentală, dintre care amintim: Premiul I – Concursul Internațional Dan Cumpătă București, Premiul I – Concursul Internațional Sigismund Toduță Deva, Marele Premiu – Concursul Internațional Live Muse Art Oradea, Premiul I – Concursul Internațional Live Muse Art Arad, Premiul II – Festivalul Național Dinu Lipatti Pitești, Premiul II – Concursul Internațional Miniatura Romantică Galați, Premiul III – Concursul Național Edouard Caudella Iași, Mențiune – Concursul Internațional Remember Enescu Sinaia, Mențiune – Concursul Internațional Roman Boianciuc Reghin.

Are o activitate bogată artistică, susținând recitaluri în mai multe orașe din țară și din străinătate: Braşov, Câmpulung-Muscel, Sfântu-Gheorghe, Cluj-Napoca, Piteşti, Sinaia, Bușteni, Alba Iulia, Botoșani, Râmnicu-Vâlcea, Brăila, București, Ploiești și Stockholm. A concertat în calitate de solist alături de Filarmonica de Stat Botoșani, Filarmonica Ion Dumitrescu Râmnicu-Vâlcea, Orchestra Jesus Guridi Bilbao și Orchestra Facultății de Muzică Brașov. A susținut recitaluri în cadrul festivalurilor Remember Enescu (Sinaia, Bușteni, Brașov, București), Musica Coronensis, Musica Barcensis (Brașov) și Aurora Musica Festival (Stockholm).  A fost membră a Fundației Remember Enescu și a Orchestrei de Tineret Wonderful Youth Orchestra, condusă de maestrul Igor Coretti-Kuret.

În repertoriul ei, pe lângă multe alte lucrări consacrate din creaţia violonistică se regăsesc şi concertele pentru vioară şi orchestră de F. Mendelssohn-Bartholdy, P.I.Tchaikovsky, J. Brahms, W.A.Mozart, H. Wieniawski, L. van Beethoven, A. Glazunov și H. Vieuxtemps.

În prezent, este doctorandă a  Universității Naționale de Muzică din București și profesor titular de vioară la Colegiul de Artă Carmen Sylva din Ploiești.

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie