3.5 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

„ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII PENTRU COPII„

Alte Știri

„ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII PENTRU COPII„

”Citeşte. Numai citind mereu creierul tău va deveni un laborator nesfîrşit de idei şi imagini.” spunea nemuritorul Mihai Eminescu…

Cu prilejul aniversării scriitorului Hans Christian Andersen, la 2 aprilie, începând din anul 1967, este celebrată Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Este o sărbătoare dedicată amintirii celui mai îndrăgit autor de poveşti şi basme, danezul Hans Christian Andersen, operele sale fiind îndrăgite şi în zilele noastre.

Activităţi educative dedicate acestei zile!

Palatul Copiilor din Pitești, condus de director profesor Corina Voicilă, ca inițiator și organizator, prin cercul de Cultură și civilizație românească coordonat de profesor Mihaela Cîrstea a derulat, în săptămâna anterioară, activități educative în parteneriat internațional cu prilejul acestui eveniment.

“Și de această dată ne-au fost alături ca parteneri Casa Corpului Didactic Argeș și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, profesori dedicați din țară: Argeș, Vâlcea, Suceava, București, Constanța cât și din Spania, Italia, Belgia, Republica Moldova.

Așadar, fiecare partener implicat s-a străduit să-și folosească abilitățile de dascăl pentru a desfășura activități deosebite care să-i determine pe elevi să descopere lectura, autorii, cărțile și să le îndrăgească. Au fost evidențiați atât autorii români, cât și cei străini, elevii fiind încântați să afle informații, să alcătuiască propriile cărți sau să realizeze jocuri folosindu-se de ceea ce au citit”, transmit organizatorii.

Analfabetismul funcţional estimat la 42% în România!

Deși analfabetismul funcțional este estimat în țara noastră la procentul de aproximativ 42%, un procent extrem de ridicat față de alte țări europene, lecturarea cărților potrivite vârstei copilului poate forma și exersa abilitatea de a înțelege, de a face asocieri și de a explica legături dintre diverse informații.

Cititul îi ajută pe copii nu doar să își dezvolte vocabularul, ci și să înțeleagă ceea ce citesc și să facă conexiuni cu ceea ce deja știu sau au auzit.

“Lectura poate să îl orienteze pe copil către pasiuni și interese noi, putând oferi acestora distracție și ocupație, beneficii intelectuale, dar și emoționale.

Ea poate crește empatia și compasiunea copiilor de orice vârstă, arătându-le perspective diferite asupra unei situații, dar poate și să scadă nivelul de stres, fiind o modalitate de relaxare.

Așadar, pornind de la proverbul chinezesc „Comoara cea mai de preț a unei națiuni sunt cărturarii ei” nu ne rămâne decât să-i ajutăm pe elevi să-i descopere la timp”, mai transmit organizatorii.

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie