4.1 C
Campulung Muscel
marți, 22 octombrie, 2024

ȘUICI. A fost inaugurat oficial noul sistem de alimentare cu apă

Alte Știri

Astăzi a fost inaugurat oficial noul sistem de alimentare cu apă din comuna Șuici, sat Valea Calului. 60 de gospodării din acest sat au acum apă potabilă la robinet, prin proiectul “Sistem centralizat de alimentare cu apă în satul Valea Calului din comuna Șuici”, finanțat prin PNDL II.

Din partea Consiliului Județean Argeș, la eveniment a participat vicepreședinte Adrian Dumitru Bughiu. Consiliul Județean Argeș a susținut realizarea proiectului alocând peste 504.000 lei (5 miliarde lei vechi) pentru cofinanțare, de la implementare până în prezent.

Comuna Șuici are aproape 50 de kilometri de rețea de apă potabilă, la care sunt branșate peste 700 de gospodării.

“Valoarea investiției este de 1.950.000  lei, fără TVA, (19,5 miliarde lei vechi). Avem un număr de 60 de gospodării branșate, iar bazinul are o capacitate de 100 mc.” –  Constantin Iatagan, primar comuna Șuici.

“Noi, Consiliul Județean Argeș, vom continua proiectele pentru Șuici. Ca și Consiliu Județean avem două obiective de infrastructură foarte importante depuse prin Programul “Anghel Saligny”, “Modernizare DJ 704 G Cicăneşti – Şuici (DJ 703H ), Km, L=3,903 Km” și “Modernizare DJ 703G Şuici (DJ 703H) – Ianculeşti – lim. jud. Vâlcea, L=2,921 Km”, cu șanse de finanțare” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

De asemenea, alături de administrația locală și de comunitatea din Șuici au fost și parlamentarii de Argeș, Simona Bucura Oprescu, Cristina Stocheci, Aurel Bălășoiu.

Felicit Consiliul Județean Argeș pentru contribuția pe care a avut-o aici, cofinanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean, și felicit Consiliul Local de la Șuici fiindcă a avut priceperea de a iniția acest proiect” – Simona Bucura Oprescu, președinte al Comisie pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

Ultimele Știri

Premieră în România. Contractul colectiv de muncă a fost modificat de guvernanți

Premieră în România. Contractul colectiv de muncă a fost modificat de guvernanți. În urma discuțiilor din cadrul Consiliului Național...

Alte știri din aceeași categorie