9.4 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Băile Bughea sau Complexul Măgura au intrat pe mâna unor oameni de afaceri….

Alte Știri

Băile Bughea sau Complexul Măgura au intrat pe mâna unor oameni de afaceri….Complexul Măgura a fost scos la vânzare în anul 2015 la preţul de 1 milion de euro. Acum au intrat în reabilitare totală și nu se știe cu exactitate ce destinație vor avea. Au fost demolate multe clădiri vechi fiind păstrat doar spațiul de cazare din față și acesta fiind oarecum modificat.

Aici suferinzii își căutau sănătatea pe vremuri

Situate în vecinătatea municipiului Câmpulung, Băile de la Bughea de Sus, sau Complexul Măgura nu au fost un subiect de interes pentru mulţi dintre musceleni şi argeşeni.

Băile Bughea au fost cunoscute de-a lungul timpului, ca unul dintre locurile unde suferinzii îşi căutau sănătatea. În anul 1958, medicul Mircea Constantinescu şi Ion Dobrescu, publică un volum intitulat „Staţiunea Balneo-Climatică Bughea de Sus”, cu sprijinul Societăţii Ştiinţelor Medicale din R.P.R. În cadrul acesteia, cei doi vin cu o serie de precizări ştiinţifice privind bogăţiile naturale ale localităţii, efectele tămăduitoare ale izvoarelor termale, dar şi numele celor care au fost proprietarii acestor băi.

De-a lungul timpului au fost o serie de probleme cu terenul dar și cu cele două izvoare. Au mai fost discuții legate dde S.C Muscelul S.A care a cumpărat acţiuni de la FPS şi astfel a pretins tot timpul că a devenit proprietar al terenului Bughea Băi unde de-a lungul timpului nu s-a făcut nicio investiție.

Ultimele Știri

Fraţii Dedeman au pus ochii pe fabrica imensă din Câmpulung Muscel care e la un pas de faliment

Fraţii Dedeman au pus ochii pe fabrica imensă din Câmpulung Muscel care e la un pas de faliment. Fraţii...

Alte știri din aceeași categorie