Top 5 plante care nu au nevoie de lumină. Le poți avea în casă fără să ai mare grijă de ele.
Dacă există o modalitate de a lumina un spațiu plictisitor, este cu o plantă de casă sau două.
Din păcate, problema spațiilor slabe și plictisitoare este că adesea le lipsește lumina soarelui – ceva de care majoritatea plantelor au nevoie în exces. Dar dacă ești nervos, camera ta cu ferestre orientate spre nord (sau fără ferestre!) va ucide orice plantă pe care o aduci acasă, nu te teme.
Baston/Trestie mută
Această plantă tropicală de casă va trăi cu plăcere pe orice raft de cărți sau măsuță, indiferent de situația în care ai lumina soarelui. Potrivit Institutului de Științe Alimentare și Agricole de la Universitatea din Florida, trestia mută – sau dieffenbachia, dacă suntem tehnici.
Preferă lumina soarelui difuză sau umbra parțială, dar va tolera umbra totală. De asemenea, îi plac temperaturile tipice ale casei de 60 până la 75 de grade. Udă-l în mod regulat și va înflori în grija ta.
Un lucru pe care veți dori să rețineți este că această plantă este otrăvitoare pentru adulți, copii și animale de companie. De fapt, dieffenbachia a fost numită inițial trestie mută, deoarece seva sa poate provoca umflarea gurii și a gâtului atunci când este ingerată, lăsându-l pe cineva în imposibilitatea de a vorbi sau mai rău.
Planta păianjen
Plantele păianjen sunt o altă plantă de casă rezistentă pentru persoanele cărora le lipsește un degetul mare verde sau acces la lumina directă a soarelui. Plantele păianjen apreciază lumina indirectă puternică până la moderată. Dar asta nu înseamnă că nu pot supraviețui fără lumina soarelui.
Plantele păianjen consacrate pot găzdui diferite tipuri de lumină. Totuși, singura situație de iluminare pe care o urăsc este soarele fierbinte, direct, care le poate arde frunzele.
Veți dori să aveți grijă deosebită să nu udați excesiv planta de păianjen. O regulă de bază bună este să păstrați solul umed. Și nu vă temeți: planta păianjen își primește numele pentru că are mici sfere de plantule care seamănă oarecum cu păianjenii, nu pentru că atrag arahnidele. Continuarea o găsiți AICI.