11.9 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

Un bărbat de 41 ani bolnav de malarie a fost internat în spital

Alte Știri

Un bărbat de 41 ani bolnav de malarie a fost internat în spital.

Este vorba despre o persoană care a călătorit anterior în străinătate, iar până acum a prezentat simptome de răceală. Starea bărbatului s-a agravat și a ajuns la spitalul din Pașcani unde medicii au confirmat diagnosticul de malarie, fiind ulterior transferat la Iași.

”Revenit din Camerun la sfârșitul lunii iulie, barbatul a prezentat simptome asemănătoare unei viroze respiratorii și s-a adresat medicului de familie care i-a prescris tratament simptomatic. Pentru că starea de sănătate nu i s-a îmbunătățit după acest tratament, barbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Pașcani, unde de asemenea a fost supus unei scheme de tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare.

În cursul zilei de ieri, 18 august, bărbatul a fost admis prin transfer la spitalul nostru cu cefalee intensă, febră 38 cu 8 grade Celsius și mialgii (dureri musculare). Acesta ne-a comunicat că a avut și peste 40 de grade Celsius când a prezentat primele simptome.

În urma unei prime discuții cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică (chiar dacă a efectuat profilaxia pentru malarie) i s-au prelevat de urgență analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie iar rezultatul a fost pozitiv”, continuarea o găsiți Aici.

Ultimele Știri

Veste imensă. A apărut prima piscină de interior în Câmpulung Muscel. Alte mega super surprize!

Veste imensă. A apărut prima piscină de interior în Câmpulung Muscel. Alte mega surprize! "Suntem extrem de încântați să vă...

Alte știri din aceeași categorie