19.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

VESTE PROASTĂ pentru profesori. Ce se va întâmpla peste câteva luni

Alte Știri

VESTE PROASTĂ pentru profesori. Ce se va întâmpla peste câteva luni. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, vineri, despre noile legi ale educaţiei, că dacă nu vom înţelege că e nevoie de alocarea de resurse astfel încât să nu mai existe niciun cadru didactic în România care să aibă un salariu mai mic decât salariul mediu pe economie, ”toate schimbările de proces, de arhitectură de sistem sunt degeaba” şi nu vom avea profesori buni, fără motivaţie salarială, potrivit News.ro, scrie G4Media.ro.

El a dat asigurări că aceste aspecte au fost discutat în coaliţie şi că tot timpul au fost asiguraţi că România va avea resurse financiare pentru legile educaţiei.

”Dacă nu vom înţelege că e nevoie de alocarea de resurse astfel încât să nu mai existe niciun cadru didactic în România care să aibă un salariu mai mic decât salariul mediu pe economie, aş vrea să vă spun că toate schimbările de proces, de arhitectură de sistem sunt degeaba. Nu vom reuşi, profesorul va rămâne cel cu un rol determinant într-o şcoală în care învăţământul trebuie să fie centrat pe elevi.

Profesori buni, fără motivaţie salarială, nu vom putea avea, o spun cât se poate de răspicat. Aceste legi sunt foarte bune, dar dacă nu vor avea resursele financiare necesare, vor sfârşi exact ca legea 1”, a spus ministrul Educaţiei, întrebat despre majorările salariale din învățământ, potrivit noilor legi ale educaţiei, potrivit News.ro.

Ultimele Știri

Puhoi de lume nemulțumită la Casa de Pensii din Argeș. Angajații făcuți cu capul!

Puhoi de lume nemulțumită la Casa de Pensii din Argeș. Angajații făcuți cu capul! Vin oameni din tot județul...

Alte știri din aceeași categorie