23 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 5 octombrie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Chec de carne și afumătură

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Chec de carne și afumătură.

Ai nevoie de: câte 1/2 kg piept de pui și carne de vițel, 2 cârnați lungi afumați, 2 linguri de smântână 5 ouă, boia dulce și picantă, 2 cepe, 1 legătură mărar, sare, 1 lingură ulei și pesmet pentru tavă.

Cum procedezi: Speli carnea o tai cuburi și o treci separat prin mașina de tocat adăugând fiecărui tip de carne câte o ceapă curățată.
În vasul cu pieptul de pui tocat adaugi 3 ouă bătute mărarul fin tocat, smântâna, sare și boia dulce după gust.

În tocătura de vițel adaugi un ou bătut cu puțină sare și boia picantă după gust.
Dacă vrei să iasă mai pufos adaugi albușurile bătute spumă.
Ungi cu ulei o tavă pentru cozonac și o presari cu puțin pesmet.
Întinzi în tavă tocătura de pui așezi cârnații pe lungimea tăvii, apoi acoperi cu tocătura de vițel pe care o nivelezi și o ungi cu oul rămas.
Coci aperitivul în cuptorul preîncălzit la foc mediu 40 de minute
Porționezi checul după ce s-a răcit în tavă.
Îl servești cu muștar.

Poftă bună!

Ultimele Știri

VIDEO. Incendiu uriaș. Case înghițite de flăcări. Oamenii privesc neputincioși

VIDEO. Incendiu uriaș. Case înghițite de flăcări. Oamenii privesc neputincioși. La 112, pompierii au fost solicitați să intervină la...

Alte știri din aceeași categorie