13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Blinele

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Blinele.

Ai nevoie de: 2 ouă, 400 grame de făină, 500 ml lapte, 1 plic de drojdie uscată, 1/2 linguriță sare, 1 lingură zahăr, 2 linguri smântână, 2-3 linguri de apă minerală, 100 grame unt, 2 linguri de ulei pentru uns tigaia.

Ai nevoie pentru umplutură de: 250 grame smântână, 200 grame fileuri pește afumat, 1 cutie sardine sau hamsii.

Cum procedezi:
Amesteci drojdia uscată cu făină cernută. Separi albușurile de gălbenușuri.
Freci gălbenușurile cu sarea.
Bați albușurile spumă tare.
Amesteci făina cu laptele călduț, apă minerală, zahărul, crema de gălbenușuri, smântâna, iar la final încorporezi albușurile.

După ce ai încorporat tot lași compoziția să se odihnească timp de 20 minute.
Compoziția trebuie să fie mai groasă decât cea pentru clătite.
Ungi o tigaie cu ulei o încingi și prăjești blinele în același mod în care prepari clătitele, turnând însă compoziție în strat mai gros.
Imediat ce le ai scos din tigaie le ungi cu puțin unt.
Le umpli cu pește afumat, din conservă, smântână sau icre negre.

Poftă bună!

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie