5.2 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Locurile din Câmpulung, unde să ne băgăm în caz de cutremur

Alte Știri

Locurile din Câmpulung, unde să ne băgăm în caz de cutremur. Falia tectonică care face posibile cutremure de gradul 9 la Câmpulung.

Vă amintiți că aveam stație seismică la demisolul liceului Dinicu Golescu?

Desenată cu verde, vertical, în zona mediană a desenului, marchează locul de subducție a două plăci tectonice, în zona Matrițe.

Locurile din Câmpulung, unde să ne băgăm în caz de cutremur

Unitatea Teritorială de Referință – UTR13 extras din Planul de Urbanism General – PUG Câmpulung, în vigoare din 2003.
Specialiștii din domeniul construcțiilor țin totdeauna seama de normativele și reglementările tehnice… De ce administrația nu le postează pe pagina publică a instituției? După aceste documentații se autorizează toate investițiile de pe teritoriul Câmpulungului, fie publice sau private.

Locurile din Câmpulung, unde să ne băgăm în caz de cutremur

De asemenea după culorile cu care sunt desenate diferitele funcțiuni și activități se emit autorizațiile de funcționare și toate certificatele de urbanism, obligatorii și la notariat la încheierea actelor, pentru că înștiințează cumpărătorul despre regimul juridic, economic și tehnic al terenului său…
Iar aceste reglementări sunt firesc a fi cunoscute de către aleși, căci după ele este făcută dezvoltarea…
Și mai este firesc să vedem aceste reglementări pe pagina publică… dar până atunci… le-am postat pe o banală pagină FB încă din vara 2020, deoarece sunt importante, …și e bine să fie cunoscute de orice câmpulungean… nu doar din motivul că poate veni un cutremur…. a scris Anca Coșa pe pagina sa de socializare.
Cum trebuie să reacționăm în caz de cutremur. Unde ne adăpostim și ce luăm cu noi
Specialiştii spun că, pe teritoriul României, cel puţin o dată la 40 de ani are loc un cutremur mare. De aceea, este foarte important să ştim cum să reacţionăm în acel moment, dar şi în zilele care urmează dezastrului.

 

Seismicitatea zonei Vrancea este una dintre cele mai interesante din lume, nu numai din punct de vedere al energiei cutremurelor care se produc aici, ci şi prin faptul că seismele mari se produc cu anumite regularităţi.

Prin urmare, Vrancea nu va fi niciodată scutită de cutremure mari – fie că acestea se petrec la intervale de 40-50 de ani, fie la 100 de ani. Pe calcule statistice se bazează şi specialiştii în seismologie, pentru că nu s-a inventat un sistem privind aflarea din timp a unui cutremur. Din acest motiv, pregătirea pentru un posibil cutremur trebuie să reprezinte o preocupare permanentă din partea autorităţilor şi nu numai, lucru care nu prea se întâmplă. Continuarea o găsiți AICI.

 

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie