Povești de dragoste pe viață, scrise la Câmpulung. Cum a ajuns primărița Elena Lasconi, Dragobetele pentru cele 26 de cupluri care s-au căsătorit în anul 1973. De atunci au rămas împreună, până când moartea îi va despărți.
Cuplurile longevive au primit din partea autorităților locale o diplomă, un buchet cu flori și un plic cu bani.
Povești de dragoste pe viață, scrise la Câmpulung. VIDEO
Câțiva dintre ei au spus că fără iubire și respect o relație nu poate rezista peste ani. S-au arătat dezamăgiți de faptul că tinerii din vremurile actuale nu mai sunt stabili unei relații. Și după câțiva ani de căsătorie divorțează, și își refac viața așa cum știu, adică într-un mod nu prea ortodox.
Comparativ cu alți ani când au fost premiate 38 de cupluri, anul acesta numărul a scăzut semnificativ. Mulți dintre ei nu au fost de găsit, schimbându-și adresa de domiciliu, alții au divorțat sau au decedat.
Primărița Elena Lasconi a schimbat tradiția. Nu îi mai cheamă la primărie și apoi le organizează o petrecere la un restaurant din oraș. Merge personal la fiecare cuplu, acasă. Așa s-a întâmplat și anul acesta. Este pentru al treilea an când face acest lucru. Cert este că oamenii s-au bucurat de vizita primăriței.
Iată care au fost sărbătoriții zilei de Dragobete – sărbătoarea iubirii la câmpulungeni.
Cojocaru Ioan și Maria, Cățoiu Gheorghe și Elena, Darie Costică și Angela, Dobre Gheorghe și Dumitra, Enache Ion și Mărioara, Fianu Valeriu și Elena, Ghica Ion și Maria, Grigore Gheorghe și Filofteia, Iorgulescu Mircea și Luminița, Ivan Gheorghe și Maria, Leca Ion și Silvia, Lemnaru Gheorghe și Marcela, Manole Ion și Gustina, Manole Ion Zaharia și Elena, Mateiaș Gheorghe și Elena.
Muscalu Constantin și Maria, Niculae Alexandru și Maria, Oprișoiu Pavel și Elena, Oprișoiu Tudor și Mihaela Minodora, Popescu Daniel și Anca Despina, Rădoiu Gheorghe și Valeria, Stoica Dorel și Natalița, Stoicescu Vasile și Silvia, Șerb Petre și Maria, Vîjan Gabriel și Maria, Vișoiu Moise și Domnica.