Zi foarte importantă pentru catolicii din Câmpulung. Credincioșii romano-catolici, preoții, călugării și călugărițele din comunitatea religioasă locală au participat la procesiunea de Florii. Aceasta a fost organizată în municipiu, duminică, 2 aprilie.
Procesiunea de Florii, din Câmpulung prezidată de preotul paroh Petru Păuleț, a început cu un moment de rugăciune și binecuvântare a ramurilor, în curtea Bisericii cu hramul Sf. Iacob.
Zi foarte importantă pentru catolicii din Câmpulung. VIDEO
Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă, care unește triumful lui Hristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim. Eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile orașului și vestirea Pătimirii Mântuitorului, la Sfânta Liturghie.
Pentru credincioșii romano-catolici, participarea la procesiunea și la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire a credinței și de unitate cu toți creștinii catolici din România și din lumea întreagă.
Sărbători Fericite pentru credincioșii romano-catolici, preoții, calugării și călugărițele din comunitatea musceleană.
Floriile sunt o sărbătoare a bucuriei pentru catolicii musceleni, care l-au întâmpinat, simbolic, pe Mântuitorul Iisus Hristos, cu ramuri şi cântece.
În Câmpulung, zeci de credincioşi au celebrat Intrarea Domnului în Ierusalim şi recunoaşterea Sa ca Mesia.
La catolici, este şi sărbătoarea tinerilor. În Câmpulung, zeci de credincioşi alături de preotul paroh şi-au manifestat credinţa, la tradiţionala Procesiune de Florii, la Biserica “Sfântul Iacob”.
Zi foarte importantă pentru catolicii din Câmpulung. VIDEO
Au cântat şi s-au bucurat ca acum peste două mii de ani, când oamenii L-au întâmpinat cu ramuri de finic şi de măslin pe Iisus Christos, care intra în Cetatea Sfântă, pe un măgăruş.
A fost stabilit și programul sfintelor liturghii pentru săptămîna viitoare.
Luni, 3 aprilie – Sfântul Stanislau de la ora 07.00 – Liturghie.
Marți, 4 aprilie – Sfântul Iulian I papa de la ora 08.30 – Calea Sfintei Cruci, de la ora 09.00 – Liturghie urmată de devoțiunea către Sfântul Anton, de la ora 18.00 – Liturghie urmată de devoțiunea către Sfântul Anton.
Miercuri, 5 aprilie – Sfântul Martin I papa – de la ora 18.00 – Liturghie.
Joi, 6 aprilie – JOIA SFÂNTĂ – ora 19.00 – CINA DOMNULUI, ora de adorație după celebrarea Cinei Domnului.
Vineri, 7 aprilie – VINEREA MARE ȘI SFÂNTĂ, de la ora 15.00 – Calea Sfintei Cruci, iar de la ora 18.00 – Celebrarea Patimii și Morțior Domnului.
Sâmbătă, 8 aprilie – SÂMBĂTA SFÂNTĂ – ora 21.00 – VIGILIA PASCALĂ CU SLUJBA ÎNVIERII
Duminică, 9 aprilie – ÎNVIEREA DOMNULUI – ora 11.00 – Liturghie parohială.
Ocazii pentru Sfânta Spovadă de Paști.
Marți 4 aprilie (08.30 – 09.00 și 16.00-17.00).
Crenguțele de salcie sfințite în ziua de Florii se pun la geamuri, uși, porți sau icoane și se folosesc în vreme de necaz.
Se spune că au putere de vindecare, îi apără pe creștini de boli și casa – de rele. Cu Floriile începe Săptămâna Patimilor, ultima din Postul Paștilor.
În acest an, credincioșii catolici vor întâmpina marea sărbătoare a Învierii în ziua de 8 aprilie, atunci când creștinii ortodocși vor sărbători Floriile.