REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cei mai delicioși papanași muntenești. Rețeta de papanași muntenești este una extrem de simplă și cu adevărat gustoasă și sănătoasă.
Durează mai puțin de o oră să-i gătești, iar noi îți vom prezenta cum să pregătești opt porții. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert delicios!
Rețetă de papanași muntenești
Ingrediente:
Pentru aluat:
-600 gr de brânză de vaci
-12 ouă de prepeliță
-6 linguri de zahăr
-100 gr de griș
-50 gr de făină
-1 linguriță de sare
Pentru fiert:
-1 l de apă
-1 linguriță de sare
Pentru pudrat:
-50 gr de unt
-100 gr de pesmet
-2 linguri zahăr
-3 plicuri de zahăr vanilat
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cei mai delicioși papanași muntenești
Pentru servit:
-smantână
-dulceață
Mod de preparare:
Într-un bol mai mare se pune brânză, zahăr, ouă, griș și sare și se amestecă foarte bine compoziția, care ulterior se lasă la dospit pentru aproximativ 30-40 de minute. Se presară făină peste compoziție, dar doar după ce a fost lăsat aluatul la dospit și se amestecă foarte bine până se obține un aluat potrivit, puțin lipicios.
Se formează mingiuțe din aluat și se lasă la dospit, iar între timp se pune apă cu sare la fiert. Se pun mingiuțele de aluat în apă și se lasă la fiert până în momentul în care se ridică la suprafață.
Untul se pune în tigaie și se lasă la foc mic. Se adaugă pesmetul și se amestecă până acesta se rumenește puțin. Se adaugă zahărul vanilinat și cel normal, apoi se amestecă de câteva ori și se oprește focul.
Se scot papanașii de la fiert și se pun în pesmet, apoi se pun pe o tavă sau pe un platou. Se servesc papanașii cu smântână și dulceață de afine sau orice dulceață doriți. Îi puteți servi și cu ciocolată sau topping-uri.
Poftă bună!