14.1 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

A șmecherit AFIR-ul și a picat în mâna procurorilor!

Alte Știri

A șmecherit AFIR-ul și a picat în mâna procurorilor!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpați, persoane fizice. Pentru săvârșirea, în forma autoratului și a complicității, a unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Fals în declarații și folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false. Inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, toate în formă continuată.

A șmecherit AFIR-ul și a picat în mâna procurorilor!

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2020 – 2023, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) 47 de documente în care erau consemnate date false (facturi, raport de execuție, declarații, etc.) pentru a dovedi îndeplinirea condițiilor de eligibilitate în cadrul Măsurii M8/2B/2B –„Sprijin pentru tinerii fermieri”.

Acționând în această manieră, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 139.905 lei, sumă cu care A.F.I.R. s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Ultimele Știri

Se anunță un weekend cu super concerte. Cel mai iubit artist din România urcă pe scenă, în Argeș

Se anunță un weekend cu super concerte. Cel mai iubit artist din România urcă pe scenă, în Argeș. Nu...

Alte știri din aceeași categorie