Petrecere la Bâlea pe Transfăgărășan cu muzică folk. Evenimentul „Lira Făgărașului” a ajuns la cea de-a IV-a ediție, pe Transfăgărășan. Acesta având ca scop reînvierea turismului montan, cu drumeții, muzică folk și concursuri sportive.
În ultimii patru ani, organizatorii acestui eveniment au încercat să instruiască turiștii pentru a-i face să înțeleagă ce înseamnă drumurile de munte. Ce pericole trebuie să evite și ce trebuie să știe despre traseele marcate prin pădure.
Petrecere la Bâlea pe Transfăgărășan cu muzică folk
Anul acesta, evenimentul se va desfășura începând de astăzi, până duminică, punctele de întâlnire cu participanții fiind zona turistică Bâlea-Transfăgărășan. Mai precis la Lunca dintre sate, în centrul comunei Cârțișoara și pe platoul Albota.
Transfăgărășanul nu este un simplu drum, ci o poveste a înălțimilor, care leagă județele Sibiu și Argeș, traversând cel mai înalt masiv din România: Făgăraș. Serpentinele năucitoare formează peisaje unice, iar natura este surprinsă în ipostaze spectaculoase, din orice unghi ai privi.
Bâlea Lac, cel mai înalt punct al traseului, un loc desprins, parcă, din poveste, este „punctul terminus, dar și punctul de pornire către cealaltă latură a Transfăgărășanului, din orice parte urci și spre oricare dintre părți cobori. Bâlea este un lac glaciar, unic în Europa, prin caracteristicile sale, și are 11 metri adâncime.