O săptămână de controale la spitalul municipal Câmpulung. Prefectul n-are cu ce nereguli legate de igienă să defileze. Unitatea spitalicească a fost “călcată” de mai multe controale întreprinse dintr-un ordin al prefectului Radu Perianu. Acesta a trimis o echipă mixtă formată din angajați ai DSP, ISU și CAS să verifice tot ce este de verificat în cadrul instituției de sănătate publică pe baza numeroaselor sesizări de toate tipurile, după cum a declarat public în mai multe rânduri șeful Prefecturii.
Numai că Direcția de Sănătate Publică l-a desumflat pe prefectul Radu Perianu, controalele fiind favorabile spitalului. Și uite așa, a mai ordonat alt control, alt control.
O săptămână de controale la spitalul municipal Câmpulung. Prefectul n-are cu ce nereguli legate de igienă să defileze
Prefectul Radu Perianu a declarat următoarele după controale:
“La Câmpulung, când au ajuns membrii echipei de control, au găsit mai multe persoane, angajați ai unității spitalicești, fumând, la etajul 5, deasupra Secției Pediatrie și la etajul 4, pe terasă la Secția Neonatologie.
A fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 5000 de lei, managerului interimar al Spitalului. Tot aici, în curtea spitalului mai exact, erau parcate mașini care, în caz de incendiu, ar fi făcut imposibil accesul mașinilor de intervenție.
În timpul controlului, inspectorii ISU au cerut să fie mutate mese, cutii cu echipamente, diverse materiale care erau pe căile de acces și ar fi îngreunat evacuarea în caz de urgență.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș au concluzionat că nu există dotare minimă la grupurile sanitare, sonerii la pat și că ușile blocului alimentar au un grad avansat de uzură”.
Cei care se ocupă de conducerea spitalului municipal Câmpulung spun că nu are nicio treabă fumatul angajaților pe terasă cu actul medical. Și nimeni nu poate face pândă ca să nu se mai întâmple acest lucru.
În curtea spitalului municipal Câmpulung erau mașini ale aparținătorilor iar această problemă a fost rezolvată pe loc, fiind chemată Poliția Locala și aplicate 2 amenzi celor care au parcat ilegal.
Cutiile cu echipamente, mese, diferite materiale care îngreunau accesul erau în zone cu activitate restrânsă, anunțată la toate instituțiile abilitate din cauza lucrărilor desfășurate la respectivele spații (holuri) și în timpul controlului au fost eliberate toate holurile. Dar repet, sunt zone cu activitate restrânsă. Situație rezolvată pe loc, mai spune consilierul pe probleme de Sănătate, Andrei Aron.
DSP-ul nu a sesizat în niciun proces verbal inexistența dotărilor minime la grupurile sanitare. Există autorizația sanitară de funcționare care este cu conformare și are termen până la 31.12.2023 pentru remediere. În această conformare este specificată lipsa grupurilor sanitare conform Ordinului MS Nr 914/2006 în care este necesară dotarea cu minim 1 grup sanitar la 2 saloane.
Situație existentă în marea majoritate a spitalelor din România construite în perioada comunistă.
La blocul alimentar, la un depozit (nu în zone de lucru) a fost identificată o ușă învechită și care are termen de înlocuire până la 31.12.2023.
Soneriile la pat sunt pe cale să fie montate, fiind în desfășurare un proiect european de înlocuire a instalației electrice, lucruri anunțate la toate instituțiile abilitate. Termenul de implementare al proiectului european fiind 31.12.2023, a mai declarat pentru Ziarul din Muscel, consilierul pe probleme de Sănătate al primarului, Andrei Aron.