3 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

Se schimbă toate bancnotele euro. Cum vor arăta acestea cu noua grafică

Alte Știri

Se schimbă toate bancnotele euro. Cum vor arăta acestea cu noua grafică. Primele bancnote euro au fost introduse la data de 1 ianuarie 2002.

Acum, după mai bine de 20 de ani, ne pregătim pentru o viitoare serie de bancnote. Decizia privind momentul lansării noii serii va fi adoptată într-o etapă ulterioară. Reproiectarea bancnotelor euro se va realiza cu ajutorul publicului. Dar și al experților înainte de adoptarea unei decizii finale de către Consiliul guvernatorilor BCE. Asta cu privire la noua temă și la elementele grafice, spun cei de la Banca Centrală Europeană.

După 20 de ani se revizuiește aspectul bancnotelor euro

După 20 de ani, a sosit momentul să revizuim aspectul bancnotelor noastre pentru a le face mai accesibile europenilor de toate vârstele. Dar și din toate mediile, Christine Lagarde, președinta BCE.

În luna decembrie 2021, am anunțat planurile noastre de redefinire a graficii bancnotelor euro, care fac parte din procesul de elaborare a unor bancnote noi. Dorim să asigurăm că bancnotele rămân disponibile și accesibile și continuă să reprezinte un mijloc de plată sigur și eficient.

Dorim, de asemenea, ca bancnotele să fie cât mai durabile și ecologice posibil. Din acest motiv, analizăm amprenta lor de mediu pentru a identifica posibilitățile de reducere a impactului lor asupra mediului prin noi produse și procese. Acest proces reprezintă, de asemenea, o ocazie de a spori caracterul incluziv al bancnotelor pentru toți europenii, mai spun cei de la Banca Centrală Europeană.

Consiliul guvernatorilor va decide cu privire la o nouă temă. Și la noi elemente grafice, luând în considerare opiniile exprimate de public în sondaje și consilierea oferită de grupurile de experți.

Există două etape principale ale procesului:

  1. selectarea unei teme viitoare;
  2. etapa de proiectare, inclusiv selectarea motivelor posibile și un concurs de grafică.

Noile bancnote vor apărea în piață din 2026

Vom continua să implicăm europenii și experții relevanți. Scopul nostru este de a asigura că tema și elementele grafice selectate sunt accesibile tuturor europenilor.

Rezultatele sondajelor vor fi folosite de BCE pentru a selecta tema următoarei generații de bancnote până în 2024.

„Lucrăm la o nouă serie de bancnote de înaltă tehnologie. Cu scopul de a preveni contrafacerea și de a reduce impactul asupra mediului”, a declarat Fabio Panetta, membru al Comitetului Executiv, în cadrul unui comunicat de presă.

După aceea, va avea loc un concurs de design. Cetățenii europeni vor avea din nou șansa de a-și exprima preferințele cu privire la opțiunile de proiectare rezultate în urma competiției respective. Se așteaptă ca BCE să ia decizia cu privire la designul viitor și apoi să producă și să emită noile bancnote, în 2026.


Ultimele Știri

Ce trebuie montat OBLIGATORIU pe mașină. S-a dat LEGE

Ce trebuie montat OBLIGATORIU pe mașină. S-a dat LEGE. Anunț important pentru toți șoferii! Începând cu 1 iulie 2024, toate vehiculele...

Alte știri din aceeași categorie