Şoriciul va fi produsul cel mai de lux de Crăciun. Puțini și-l mai pot permite. Legea porcului le cere ţăranilor să aibă haine speciale de coteţ, grup sanitar lângă, iar jambonul obţinut nu se poate vinde
Legea porcului a fost adoptată în Camera Deputaților, cu 190 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” şi 49 de abţineri.
Noua lege stabileşte cadrul legal pentru prevenirea şi controlul pestei porcine africane. Cu scopul reducerii efectelor negative asupra sănătăţii animalelor. Dar şi a consecinţelor economice, sociale, culturale şi de mediu, prin aplicarea unor măsuri de control.
Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.
Legea impune condiții de biosecuritate mai dure pentru cei care vor să crească aceste animale în gospodăriile proprii, doar pentru consumul propriu.
Şoriciul va fi produsul cel mai de lux de Crăciun. Puțini și-l mai pot permite
Astfel, gospodarii trebuie să asigure un punct sanitar, în apropierea locului unde sunt crescute animalele. Asta pentru a se putea spăla pe mâini. Sau pentru a se putea schimba în haine care sunt folosite doar pentru acest scop.
De asemenea, porcinele trebuie ținute în spații complet închise. Spații care să împiedice un posibil contact cu alte animale sălbatice sau alte animale, în scopul prevenirii extinderii virusului pestei porcine.
Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.
”Limitarea accesului vizitatorilor în spațiile în care sunt ținute porcinele. Interzicerea accesului în spatiile porcinelor pentru minim 48 de ore persoanelor care au avut contact cu mediul silvatic”, sunt câteva dintre obligațiile impuse de noua lege.
Nici gustarea preferată a românilor, nelipsită de pe platourile pregătite pentru mesele de sărbători, nu a fost ferită de valul de scumpiri. Clienții carmangeriilor vor avea parte de o surpriză neplăcută când vor vedea cât costă un 1 kg de șorici înainte de Crăciun.
În acest an, românii se pregătesc să adauge șoriciul pe lista delicateselor pe care le vor pune pe masa de Crăciun. În condițiile în care în carmengerii ajung cantități tot mai mici, prețurile au explodat, 1 kg de șorici poate costa și de trei ori mai mult decât un kilogram de carne.