-0.9 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Nucile ălea umplute, bune rău de tot

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Nucile ălea umplute, bune rău de tot. Cu siguranță vă mai aduceți aminte de ele. Au gustul copilăriei noastre și erau unice ca și aspect când le găseam pe la nunți și botezuri. Dacă aveți forme pe care le puteți cumpăra de la diverse magazine în domeniu, le puteți încerca. Rețeta este din vremea bunicii mele, copiată din foile alea galbene ale caietului.

  • Pentru aluat:
  • 200 g untură (unt sau margarină),
  • 4 ouă,
  • o cană de zahăr,
  • 1 plic de amoniac,
  • coaja de lămâie sau esențe,
  • un praf de sare,
  • făină cât cuprinde.
  • Pentru cremă:

  • 50 g de cacao,
  • 125 ml apă,
  • 150 g zahăr,
  • un pachet unt,
  • 4 gălbenușuri,
  • esență de rom,
  • nucă măcinată.

Aluat: Mixăm ouăle cu zahărul și sarea, adăugăm untura, amoniacul stins în oțet, esențele și coaja de lămâie. Omogenizăm bine, apoi punem făina treptat până obținem un aluat ușor de modelat. Din aluat formăm bile pe care le punem în forma bine încinsă.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Nucile ălea umplute, bune rău de tot

Crema: Peste cacaoa amestecată cu jumătate din cantitatea de zahăr se toarnă apă, apoi se pune la fiert la foc mic. Gălbenușurile și cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr se freacă spumă și se toarnă peste crema fierbinte de cacao, amestecând continuu.

Se fierbe în continuare la foc mic sau baie de abur, până compoziția se îngroașă ca o smântână. Se dă deoparte și se lasă la răcit. Untul îl topim pe jumătate, apoi îl mixăm până devine pufos ca o cremă și îl încorporăm în compoziția răcită de gălbenușuri. Adăugăm nucile măcinate și aromăm după gust cu esența de rom.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie