REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Rulada copilăriei cu cremă de ciocolată.
Ingrediente
- pentru blatul de ruladă
- 5 ouă,
- 10 linguri de zahăr,
- 5 linguri mari cu făină,
- o linguriță cacao
- cremă
- 400 ml lapte,
- 2 ouă,
- 4 linguri de făină,
- 10 linguri zahăr
- 100 g ciocolată,
- 100 g unt,
- 200 ml frișcă,
- rom sau vanilie.
Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.
Albușurile le mixăm bine, adăugăm treptat zahărul. În spuma densă ce am obținut-o încorporăm gălbenușurile, apoi făina. Într-un caston mic punem 4-5 linguri de compoziție și o amestecăm cu cacaua. Luăm din compoziția cu cacao câte o jumătate de linguriță și facem grămăjoare în tava pregătită pentru cuptor, cu distanța de 3 cm între ele. Cu ajutorul unei scobitori formăm steluțe….se pot face și cu posul.
Băgăm tava în cuptor pentru 5 minute până vedem că s-au copt ușor la suprafață. Turnăm ușor compoziția de blat, nivelăm cu atenție să nu deranjăm steluțele.
REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Rulada copilăriei cu cremă de ciocolată
Scoatem blatul copt din cuptor, îl răsturnăm pe un șervet și îl rulăm. Îl lăsăm să se răcească, apoi cu grijă îl desfacem și îl umplem cu cremă.
Acum aveți platforma la îndemână pentru ca anunțul dumneavoastră să apară în ziarul nostru. Puteți stabili singuri, durata apariției. E interesant nu? Trebuie doar să intrați pe ziaruldinmuscel.ro, la rubrica MICA PUBLICITATE, apoi să vă adăugați anunțul cu doar 3 lei.
Crema: dizolvăm făina în puțin lapte rece, adăugăm zahărul și ouale, punem și restul de lapte fierbinte și fierbem crema la foc mic. Când s-a îngroșat adăugăm ciocolata bucățele, punem și vanilia sau romul. Crema o lăsăm la răcit și apoi o mixăm cu untul și o amestecăm cu frișca mixată împreună cu un întăritor de frișcă.