0.2 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Ce decizie a luat Statul pentru peste 5000 de imobile din comuna Valea Mare Pravăț, din județul Argeș

Alte Știri

Ce decizie a luat Statul pentru peste 5000 de imobile din comuna Valea Mare Pravăț, din județul Argeș.

Proprietarii a peste 5.000 de imobile din comuna Valea Mare Pravăț, județul Argeș, vor primi în perioada următoare noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni. Totul prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș va preda primăriei comunei Valea Mare Pravăț noile cărți funciare ale celor 5.254 de imobile.

Ce decizie a luat Statul pentru peste 5000 de imobile din comuna Valea Mare Pravăț, din județul Argeș

În comuna Valea Mare Pravăț, lucrările de cadastru general au fost realizate în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. Proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile. Înregistrarea sistematică a proprietăților a început în anul 2021 și a vizat o suprafață totală de 5.566 de hectare.

În prezent, din totalul de 102 unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Argeș sunt cadastrate în proporție de sută la sută. Cum ar fi opt UAT-uri (Albota, Lunca Corbului, Ungheni, Miroși, Căldăraru, Izvoru, Recea, Sălătrucu, Rucăr). În restul UAT-urilor se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF. Atât la nivelul întregii localități, cât și pe sectoare cadastrale.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020.

Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare, din 660 de UAT-uri, situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană. Și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Mai multe informații despre lucrările de înregistrare sistematică realizate prin PNCCF și POR sunt disponibile pe site-ul www.ancpi.ro.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie