Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită de copii în cadrul unui proiect educativ.
An de an, la nivel internațional, se sărbătorește, în diferite moduri, Ziua Internațională a Fericirii. O zi specială în care avem posibilitatea să ne reamintim că, suntem ființe deosebite. Indiferent de vârstă, sex, naționalitate, religie sau pregătire profesională. Să ne reamintim că viața este extraordinară și e benefic să știm să o trăim cu recunoștință.
Pe parcursul săptămânii 18-23 martie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Casa Corpului Didactic Argeș, derulează un proiect.
În cadrul acestui proiect de parteneriat educațional internațional „Ziua Internațională a Fericirii”, se realizează diferite activități nonformale.
Proiectul este coordonat de director, profesor Alina Corina Voicilă și inițiat și desfășurat de profesorul Mihaela Cîrstea, conducătorul cercului de Cultură și civilizație românească din Palatul Copiilor din Pitești.
Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită de copii în cadrul unui proiect educativ
Astfel se realizează diferite activități nonformale cu colegi profesori din județ- Pitești și Câmpulung Muscel. Din țară Suceava, Constanța, Corbu, Iași, Vâlcea, București, Chiajna, Sibiu. Și din Spania, Italia și Republica Moldova și colectivele de elevi îndrumate de către aceștia.
Împreună cu elevii inimoși sunt realizate dezbateri pe tema fericirii
”Fiecare dintre noi se naște cu o dispoziție emoțională de bază care este moștenită genetic. Se știe că unii oameni sunt aproape tot timpul voioși și expansivi, în timp ce alții sunt mai închiși, mai retrași, mai calmi.
Dacă vom învăța să acordăm atenție stărilor emoționale pe care le avem de-a lungul unei zile. Vom observa, treptat, care sunt lucrurile care ne fac să fim bucuroși. De asemenea care sunt activitățile care ne fac plăcere, pentru a ști cum să ne îmbunătățim constant dispoziția.
Așadar, împreună cu elevii inimoși și îndemânatici din clasele fiecărei doamne profesor sunt realizate dezbateri pe tema fericirii. Fiind create prezentări PPT, colaje, poezii, materiale diverse de artă plastică. Fotografii de la activități în Photogrid sau filmulețe cu ajutorul aplicaței Quik.
Scopul activităților este de a promova, în primul rând, în mediul școlar și extrașcolar necesitatea adoptării unei atitudini potrivite. Pozitive față de toți semenii noștri, indiferent de limba pe care o vorbesc sau de naționalitatea pe care o au. De gen, de nivelul social din care provin sau de diferitele dizabilități ale unora.
Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită de copii în cadrul unui proiect educativ
Prin aceasta se dorește descoperirea de către elevi a unui limbaj adecvat față de cei din jur, a unei atitudini de omenie. A echilibrului emoțional prin comunicare asertivă și ascultare activă, prin jocuri de dezvoltare personală. Un alt mod de a descoperi frumusețile înconjurătoare și lumea în general. Dar mai ales a emoțiilor celui cu care interacționează în diferite momente ale vieții.
Considerăm că, activitatea are impactul scontat, elevii sunt foarte încântaţi de informaţiile pe care le-au aflat. S-au bucurat şi de produsele pe care le-au realizat mânuţele lor iscusite şi minţile luminate.
Şi la nivelul comunităţilor din care provin, reacţiile sunt numeroase, pozitive. Mai ales că, părinţii elevilor au fost cei care au susținut și lăudat activităţile. Bucurându-se de inițiativă, propunând desfăşurarea multor altora care să ajute la dezvoltarea echilibrului emoţional. A unei comunicări eficiente, benefice și constructive”, transmit organizatorii.