VIDEO. Zi foarte importantă pentru catolicii din Câmpulung Muscel și nu numai! Peste 200 de catolici mai sunt în orașul de la poalele Mateiașului. În comunele limitrofe nu sunt biserici Catolice. În Argeș acestea sunt doar la Câmpulung, Pitești și Curtea de Argeș. Anul acesta Paștele Catolic se sărbătorește cu o lună înainte de Paștele ortodocșilor.
Catolicii calculează data Paștelui, bazându-se pe luna plină ecleziastică calculată pe baza unor tabele orânduite de Biserică. Și se bazează pe o dată fixă pentru echinocțiul de primăvară și folosesc calendarul gregorian.
CITEȘTE ȘI. Se dau noi tichete sociale, înainte de Paști! Cine sunt norocoșii
În schimb creștinii ortodocși sunt ghidați de luna plină astronomică. Calculată pe baza datelor astronomice și data reală din punct de vedere astronomic a echinocțiului de primăvară și folosesc calendarul Iulian.
VIDEO. Zi foarte importantă pentru catolicii din Câmpulung Muscel și nu numai!
Credincioșii romano-catolici, preoții, călugării și călugărițele din comunitatea religioasă locală au participat la procesiunea de Florii. Aceasta a fost organizată în municipiu, duminică, 24 martie.
Procesiunea de Florii, din Câmpulung prezidată de preotul paroh Petru Păuleț, a început cu un moment de rugăciune și binecuvântare a ramurilor, în curtea Bisericii cu hramul Sf. Iacob.
CITEȘTE ȘI. Când primesc românii pachetele grele, grele cu alimente. Ce produse conțin acestea în anul 2024!
Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă, care unește triumful lui Hristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim. Eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile orașului și vestirea Pătimirii Mântuitorului, la Sfânta Liturghie.
Pentru credincioșii romano-catolici, participarea la procesiunea și la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire a credinței și de unitate cu toți creștinii catolici din România și din lumea întreagă.
CITEȘTE ȘI. Tichete de 500 de lei. Unde şi pentru ce pot fi folosiţi banii de pe carduri!
Sărbători Fericite pentru credincioșii romano-catolici, preoții, calugării și călugărițele din comunitatea musceleană.
Floriile sunt o sărbătoare a bucuriei pentru catolicii musceleni, care l-au întâmpinat, simbolic, pe Mântuitorul Iisus Hristos, cu ramuri şi cântece.
În Câmpulung, zeci de credincioşi au celebrat Intrarea Domnului în Ierusalim şi recunoaşterea Sa ca Mesia.
@ziaruldinmuscel
La catolici, este şi sărbătoarea tinerilor. În Câmpulung, zeci de credincioşi alături de preotul paroh şi-au manifestat credinţa, la tradiţionala Procesiune de Florii, la Biserica “Sfântul Iacob”.
CITEȘTE ȘI. Ce taxă va plăti toată populația României. De când se pune jugul pe români!
Au cântat şi s-au bucurat ca acum peste două mii de ani, când oamenii L-au întâmpinat cu ramuri de finic şi de măslin pe Iisus Christos, care intra în Cetatea Sfântă, pe un măgăruş.
Crenguțele de salcie sfințite în ziua de Florii se pun la geamuri, uși, porți sau icoane și se folosesc în vreme de necaz.
Se spune că au putere de vindecare, îi apără pe creștini de boli și casa – de rele. Cu Floriile începe Săptămâna Patimilor, ultima din Postul Paștilor.
CITEȘTE ȘI. S-a decis! ADIO sobe cu lemne în România!
În acest an, credincioșii catolici vor întâmpina marea sărbătoare a Învierii în ziua de 8 aprilie, atunci când creștinii ortodocși vor sărbători Floriile.
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.