-0.9 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura care se face singură, în câteva minute

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura care se face singură, în câteva minute. Prăjitura inteligentă este preferată de toată lumea. Va ieși gustoasă chiar dacă o preparați prima dată. Acest desert se mai numește și cremșnitul puturosului. Și asta pentru că nu are nevoie de praf de copt ca să crească. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară! Cu siguranță o veți face destul de des.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura cu marmeladă și nuci. Rețeta din 1974

Prăjitura inteligentă se prepară extrem de rapid! Chiar dacă suntem în Postul Paștelui, multe gospodine aleg să o prepare destul de des! Acest desert lichid este făcut cu cele mai simple ingrediente din bucătărie. La final, vă veți bucura de o prăjitură pufoasă și răcoroasă, cu trei straturi absolut delicioase.

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura care se face singură, în câteva minute

Această prăjitură nu are nevoie de praf de copt și este una dintre cele mai rapide deserturi pe care le puteți încerca acasă. Înainte de a vă apuca să o preparați, trebuie să știți că laptele și ouăle trebuie să fie cât mai reci.

CITEȘTE ȘI. Unde se mănâncă cele mai bune pateuri cu brânză într-o celebră comună din județul Argeș

Puneți-le la frigider cu câteva ore înainte. În plus, pentru ca prăjitura să aibă un gust cât mai aromat și delicios, folosiți lapte integral și unt cu 82% grăsime!

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 1 litru lapte integral
  • 10 linguri de făină
  • 250 g
  • unt grăsime 82%
  • 9 linguri de zahăr
  • zahar vanilat sau esență de vanilie
  • sare.

Mod de preparare:

Prima dată se preîncălzește cuptorul la 180°C. Între timp se topește untul și se lasă deoparte să se răcească. Într-un bol se separă ouăle. Într-un castron mare, gălbenușurile se bat cu zahărul la viteză mare până se omogenizează. Apoi, se adaugă untul și se mixează din nou. Laptele se adaugă puțin câte puțin și amestecă la viteză medie, până se încorporează foarte bine. La final se pune făina, câte o lingură, amestecând încet. Compoziția se lasă deoparte la odihnit.

CITEȘTE ȘI. Într-o comună celebră pentru sărăcie, din Argeș găsești cele mai bune gogoși. Pofticioșii fac cozi mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu

Separat, albușurile se bat spumă tare, cu un praf de sare și vanilia. Apoi se încorporează în amestecul de gălbenușuri și lapte. Amestecați cu o spatulă de silicon de jos în sus, până când toată spuma s-a încorporat.

Într-o tavă de cuptor se pune hârtie de copt. Toarnă compoziția și dă prăjitura inteligentă la cuptor pentru 30-40 de minute. Se scoate când este rumenită deasupra. Când este gata, după ce s-a răcit la temperatura camerei, se mai dă la rece 2-3 ore, înainte de a fi servită!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie