REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși pufoase cu apă minerală. Rețetă de Post, mănăstirească. Ingredientul secret folosit de măicuțe pentru a le îmbunătăți gustul șu textura.
Măicuțele de la mănăstirile din România folosesc diverse rețete pentru a găti acest desert delicios. Ele folosesc apă minerală pentru a obține un preparat extrem de gustos și pufos.
CITEȘTE ȘI. Ce este interzis să faci în postul Adormirii Maicii Domnului. Cât durează
Rețetă simplă pentru gogoși
Ingrediente
- 500 g făină
- 200 ml apă caldă
- 100 ml lapte vegetal (de preferat lapte de soia sau de migdale)
- 50 g zahăr
CITEȘTE ȘI. Explicația la care nimeni nu s-a gândit până acum. De ce mulți oameni văruiesc pomii, primăvara
- 30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată
- Coajă rasă de la o lămâie sau portocală (opțional)
- O linguriță de esență de vanilie sau esență de lămâie (opțional)
- Un praf de sare
- Ulei pentru prăjit
- Zahăr pudră pentru decor (opțional).
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cea mai gustoasă maioneză de post
Mod de preparare
Într-un bol mare, dizolvă drojdia în apă caldă și lasă să se activeze timp de 5-10 minute. Adaugă laptele vegetal și zahărul în amestecul de drojdie și apă. Amestecă până când zahărul este complet dizolvat. Adaugă făina treptat și amestecă până obții un aluat omogen. Poți folosi o lingură de lemn sau mixerul cu atașament pentru frământat.
CITEȘTE ȘI. Secretul pe care puține românce îl cunosc. Cum să faci mușcatele din ferestre să înflorească abundent
Adaugă coaja de lămâie sau portocală și esența de vanilie sau esența de lămâie. Acoperă bolul cu un șervet curat sau folie de plastic și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de circa 1-2 ore, până își dublează volumul. După ce aluatul a crescut, încălzește uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță la foc mediu.
CITEȘTE ȘI. Cele mai șmechere metode de a curăța aurul la tine acasă. Super rapid și eficient
Întinde aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină până când are aproximativ 1 cm grosime. Taie aluatul cu ajutorul unui cuțit sau a unui pahar. Prăjește gogoșile în uleiul încins până când devin aurii și cresc în volum. Întoarce-le pe ambele părți pentru a se prăji uniform.
CITEȘTE ȘI. Capcana cu bere care te scapă RAPID de melcii limax din curtea ta
Scoate gogoșile pe un șervețel de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei. Poți pudra gogoși cu zahăr pudră înainte de a le servi. Aceste gogoși de post pot fi servite ca atare sau alături de un gem de fructe.
CITEȘTE ȘI. Supermarketurile Kaufland închise definitiv. Care e motivul?
Gogoșile de post mănăstirești pot fi preparate în diverse moduri, iar ingredientul secret care le îmbunătățește textura și gustul este chiar apa minerală. Aceasta poate conferi o textură mai pufoasă și mai ușoară gogoșilor, fără să fie nevoie de ouă sau alte ingrediente de origine animală.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.