-0.9 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Top 10 Spa-uri din România. Sunt cele mai șmechere și merită vizitate! Sunt de talie europeană!

Alte Știri

Top 10 Spa-uri din România. Sunt cele mai șmechere și merită vizitate! Sunt de talie europeană! România are o tradiție în ceea ce privește beneficiile apelor termale, însă acestea sunt de multe ori asociate cu destinațiile pensionarilor care „merg la tratament” sau la „proceduri”. După cum am arătat într-o analiză anterioară, românii asociază cultura spa mai degrabă cu terapii precum masajele sau tratamentele corporale, dar ea include și activități precum saunele uscate (tradițional finlandeze), băile cu aburi (turcești) sau cele în piscină.

CITEȘTE ȘI. Cea mai mișto cremă de față o găsiți la LIDL și costă până la 10 LEI. E dovedită asta!

De la munte până la mare, de la marile orașe până în locuri cu tradiție balneară, și în România s-au fost făcut investiții în acest domeniu. Dar prea puțini români știu de ele.

Top 10 Spa-uri din România. Sunt cele mai șmechere și merită vizitate! Sunt de talie europeană!

Am ales zece astfel de destinații, pe care le-am așezat în ordinea alfabetică a județului în care se află. Lista, desigur, nu este una exhaustivă.

1. Lotus Therm Spa & Luxury Resort, Băile Felix (județul Bihor)

Resortul termal de cinci stele se găsește în stațiunea Băile Felix și la circa 10 kilometri de Oradea.

Situat în cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, în apropierea parcului cu lotuși, complexul dispune de o zonă de spa și relaxare care poartă numele „Felixarium”.

Lotus Therm Spa & Luxury Resort, Băile Felix (județul Bihor)

În total sunt 14 piscine – patru în zona exterioară și zece la interior, unele cu apă termală, iar altele potrivite pentru înot. Felixarium mai cuprinde două jacuzzi, peșteri, cascade și un centru de spa. La Gold Spa, oaspeții pot încerca trei tipuri de saune: finlandeză, cu infraroșu și baia de aburi. Mai există aici, de asemenea, un duș-aventură și sunt disponibile mai multe tipuri de masaje. Atracția principală a Felixarium rămâne cupola retractabilă de deasupra piscinelor interioare.

CITEȘTE ȘI. Apa de parfum de la LIDL care se vinde cu doar 2,5 euro și este la mare căutare în rândul doamnelor și domnișoarele din România

Tot în cadrul hotelului mai există însă și un centru de tratament balnear și spa, Nelumbo Med-Spa, unde se pot face mai multe terapii pe baza apelor de la Felix, recunoscute pentru beneficiile lor. Temperaturile de izvor, între 40-49˚C, şi concentraţia de săruri cu puţin peste 1g la litru fac ca aceste ape să aibă  beneficii pentru majoritatea afecţiunilor aparatului locomotor, încadrându-se în categoria apelor oligominerale. Astfel, în centru se pot face de la hidroterapie, la împachetări și băi cu nămol, cu parafină, dar și kinetoterapie sau masaje.

2. Alma Resort & Spa Retreat (județul Brăila)

Alma Health & Spa Retreat este situat pe malul Lacului Sărat, în Brăila, și se întinde pe 28.000 de metri pătrați.

Resortul a fost deschis în 2022, în urma unei investiții de peste 20 de milioane de euro. Alma Health & Spa Retreat este, în același timp, o destinație de wellness și una de vacanță, pentru că, dincolo de facilitățile hotelului are și o plajă privată de o mie de metri pătrați la Lacul Sărat.

CITEȘTE ȘI. Paște 2024. Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan și Mega Image

Hotelul are o piscină cu apă sărată și una cu apă dulce, potrivită pentru înot, iar în Alma Health Center, zona de spa și wellness, există mai multe saune: finlandeză, umedă, salină, jacuzzi cu vedere la lac, dar și cabinete individuale de masaj și terapii ca Hammam, duș Vichy, pat de relaxare Dry Floating.

Alma Resort & Spa Retreat (jud. Brăila)

În cadrul complexului, sunt 60 de cabinete individuale pentru terapie și recuperare.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică. Utilizatorii WhatsApp, obligați să facă abonament

Terapiile integrează resursele naturale ale locului – apa și nămolul din lac – , renumite pentru proprietățile lor extraordinare. Nămolul sapropelic din Lacul Sărat este folosit pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, inflamatorii, dermatologice, ginecologice, endocrine, a stărilor post-traumatice, afecțiunilor respiratorii și ale sistemului nervos central.

3. Afrodita Resort and Spa, Băile Herculane (județul Caraș-Severin)

Situat la poalele munților Domogled, în poate cea mai frumoasă stațiune balneo din România, Băile Herculane, renumită pentru proprietățile curative ale apelor sale minerale, complexul Afrodita Resort and Spa are un centru spa întins pe 2.500 de metri pătrați.

CITEȘTE ȘI. ATENȚIE. Cum arată șerpii pe care riscați să călcați, din iarba verde atunci când aprindeți focul la grătare!

Herculum Spa are o piscină interioară cu apă încălzită, deschisă tot timpul anului, care este accesibilă și copiilor și este perfectă pentru înot. Ca o paranteză, pentru copii, mai există însă și zone amenajate la exterior, care includ și leagăne, tobogane și o trambulină.

În centrul spa, mai există două jacuzzi și nelipsitele saune: Sauna Ierburile Afroditei, cu arome de plante, după o rețetă atribuită chiar zeiței frumuseții și Sauna Hercule, cu un design inovator și unic în România, o saună neagră care aduce în actualitate nu doar cel mai vechi tip de saună, „smoke sauna”, dar pune în valoare și pinul negru, o raritate a locului. În plus, mai există zona Caldarium, destinată exclusiv adulților, în care se pot găsi  piscine calde și baie de aburi.

CITEȘTE ȘI. Sute de mii de români vor fi nevoiți să facă acest lucru! E legat de vecinii lor!

Pentru că izvoarele din Băile Herculane sunt resurse terapeutice destinate în special afecțiunilor reumatismale osteo-articulare (spondiloze, discopatii, poliartrită, sciatică), post-traumatice și neurologice (stări după operaţii pe articulaţii, stări după fracturi, pareze, paralizii) sau celor asociate (digestive, renale, cardio- vasculare, dermatologice, endocrine, ginecologice sau de nutriție), se pot face aici și băi cu sulf, fie la recomandarea medicului, fie, pentru celelalte persoane, urmând instrucțiunile personalului de la spa. Se pot face de asemenea terapii spa, dar și medicale pentru tratamente de recuperare și prevenție a diverselor afecțiuni.

4. Ana Hotels Spa Europa, Eforie Nord (județul Constanța)

Localizat pe malul Mării Negre, în stațiunea Eforie Nord, hotelul, parte a portofoliului grupului hotelier Ana Hotels, deținut de George Copos, acest centru a trecut recent prin cel mai amplu proces de modernizare din ultimii 20 de ani, care s-au ridicat la 14 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Drob de pui delicios, un preparat ideal pentru cei cu probleme de sănătate

Timp de aproape șase luni, au fost renovați 25.000 de metri pătrați, inclusiv zona de spa, iar administratorii spun că spa-ul e acum pregătit pentru perioada estivală.

Ana Hotels Spa Europa, Eforie Nord (județul Constanța)

Ana Health Spa utilizează în cadrul terapiilor apa sărată și nămolul din lacul Techirghiol, cunoscute pentru beneficiile în afecțiunile reumatice și dermatologice. Pe lângă tradiționalele tratamente balneare cu nămol și apă sărată, aici se mai pot face proceduri cu laser, ultrasunete și ionizare.

CITEȘTE ȘI. Supermarketul care oferă clienților câte un litru de ulei proaspăt, GRATIS

Totodată, centrul mai oferă și terapii de eliminare a stresului, ritualuri de relaxare, proceduri de tonifiere corporală, dar și terapii sportive de recuperare sau sesiuni de masaj.

Ana Health Spa dispune și de o piscină exterioară cu apă dulce și una interioară, cu apă sărată. Mai are un jacuzzi, o saună, un centru de fitness și 45 de camere de tratament. Continuarea o găsiți AICI.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie