17.4 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 5 octombrie, 2024

Când primesc seniorii pensiile în luna iulie? E o problemă la sistem

Alte Știri

Când primesc seniorii pensiile în luna iulie? E o problemă la sistem. Plata pensiilor va fi devansată cu câteva zile, luna aceasta. Astfel, aproximativ 2.500.000 de pensionari vor avea acces la pensii pe data de 12 iulie, cu o zi mai devreme decât de obicei. Această măsură are scopul de a asigura că pensionarii pot beneficia de banii lor fără întârziere, oferindu-le posibilitatea de a-și gestiona mai eficient cheltuielile.

CITEȘTE ȘI. Plicuri de infarct pentru seniori. Când ajung acestea la pensionari în perioada următoare

Pentru cei care preferă să își primească pensiile în cont curent, este necesar ca pensionarii să deschidă un cont la o instituție financiar-bancară. Conform informațiilor de la click.ro, acest cont trebuie deschis pe numele beneficiarului sau al reprezentantului său legal. Odată deschis contul, pensionarii trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii de care aparțin, împreună cu o copie a extrasului de cont. Documentele necesare pot fi transmise și prin poștă, în regim de scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Când primesc seniorii pensiile în luna iulie? E o problemă la sistem

Pentru cei care își primesc pensiile prin Poșta Română, livrarea banilor se va face conform programului obișnuit, în perioada 2-10 iulie. Această metodă tradițională de primire a pensiei continuă să fie preferată de mulți pensionari, oferind o alternativă sigură și accesibilă.

CITEȘTE ȘI. Cu ce îi premiază Revolut pe clienți. Nu vor uita niciodată!

În această perioadă, Casele de Pensii efectuează o recalculare a pensiilor pentru 5.000.000 de pensionari. Rezultatele recalculării vor începe să fie comunicate începând cu data de 10 iulie, conform calendarului stabilit de autorități.

Această recalculare este esențială pentru mulți pensionari, deoarece va duce la o ajustare a veniturilor acestora. Dintre cele 5.000.000 de pensii care vor fi recalculate, 3.000.000 vor beneficia de creșteri, în timp ce restul vor rămâne la valoarea actuală. Legea pensiilor garantează că nicio pensie nu va scădea, chiar dacă recalcularea ar indica o pensie mai mică decât cea actuală.

CITEȘTE ȘI. Cum să îți răcorești casa pe caniculă cu cel mai ieftin produs din farmacie. E salvator

Formula de recalculare a pensiilor include valoarea punctului de referință (VPR) care este stabilită la 81 lei, înmulțită cu numărul de puncte acumulat de fiecare pensionar. Punctele sunt obținute din contributivitate, stabilitate și perioade asimilate și necontributive.

CITEȘTE ȘI. Ce supermarket din România oferă VOUCHERE pe sticlele reciclabile. Oferta e generoasă

Punctele de necontributivitate sunt acordate pentru anii petrecuți în armată, perioade de șomaj sau ani de studiu universitari, cu o valoare de 0,25 puncte pentru fiecare an. De asemenea, pensionarii care au muncit peste 35 de ani primesc un punct bonus de stabilitate pentru fiecare an suplimentar petrecut în câmpul muncii, de exemplu, 0,50 puncte pe an pentru anii munciți între 26 și 30 de ani.

CITEȘTE ȘI. ULUITOR. Cât costă un borcan de dulceață din cireșe negre în supermarketuri

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

VIDEO. Nebunieeee pe străzile din Câmpulung Muscel. Zeci de polițiști le-au împânzit!

VIDEO. Nebunieeee pe străzile din Câmpulung Muscel. Zeci de polițiști le-au împânzit! Razii de proporții. Polițiștii din cadrul Poliției...

Alte știri din aceeași categorie