-2 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Descoperă secretul turtelor de casă, simple și tradiționale

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Descoperă secretul turtelor de casă, simple și tradiționale. Sunt perfecte pentru orice moment al zilei!

Ingrediente pentru Aluat:

    • 500 ml chefir
    • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
    • 1 ou
    • 2 linguri ulei
    • 500-550 g făină
    • 50 g unt (pentru uns la final)
    • Sare (pentru a săra la final)

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Trucul secret pentru cei mai uimitori dovlecei pane

Ingrediente pentru Umplutură:

  • Opțiuni sărate: șuncă și cașcaval, crenvurști, ciuperci prăjite, varză înăbușită, piure de cartofi
  • Opțiuni dulci: brânză de vaci cu verdeață, fructe proaspete

CITEȘTE ȘI. Hai pe canalul nostru de Whatsapp. Pași foarte simpli

Mod de Preparare:

1. Prepararea Aluatului:

    • Într-un bol mare, amestecați chefirul cu bicarbonatul de sodiu.
    • Adăugați oul și uleiul, apoi incorporați treptat făina cernută până obțineți un aluat omogen, moale și ușor lipicios.

Formați o bilă din aluat, presărați puțină făină deasupra, acoperiți cu un prosop curat și lăsați să se odihnească la temperatura camerei timp de 10 minute.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși ca în copilărie

Formarea și Umplerea Turtelor:

      • Împărțiți aluatul în 8-9 părți egale.
      • Întindeți fiecare bucată într-o formă rotundă, groasă de aproximativ 1 cm.
      • Adăugați umplutura dorită în mijloc și lipiți marginile, apăsând ușor pentru a aplatiza turtele și uniformiza umplutura.
      • Lăsați turtele la temperatura camerei pentru 2-3 minute.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Cum să faci cea mai bună vișinată în casă

3. Prăjirea Turtelor:

    • Încingeți puțin ulei într-o tigaie la foc mediu.
  • Prăjiți turtele în tigaia încinsă până se rumenesc frumos pe ambele părți, acoperind tigaia cu capac în timpul prăjirii.
  • După prăjire, ungeți fiecare turtă cu unt topit și, opțional, presărați puțină sare deasupra.

4. Finalizare:

  • Așezați turtele una peste cealaltă pe o farfurie și acoperiți-le cu un prosop curat.
  • Lăsați-le deoparte timp de 10-15 minute pentru a se răci ușor și a deveni mai moi.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitură din doar 4 ingrediente – Rețetă de post

Savurați Gustul Autentic al Turtelor de Casă!

Aceste turte sunt versatile și pot fi umplute atât cu ingrediente sărate, cât și cu ingrediente dulci, făcându-le ideale pentru micul dejun, gustare sau chiar pentru o masă rapidă în familie. Simplu de preparat și pline de savoare, turtele de casă vor aduce întotdeauna un zâmbet pe fața celor dragi!

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Prăjitura care se face singură, în câteva minute

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII – POFTĂ BUNĂ!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

ALINA GORGHIU. La anul de ziua partidului, când împlinim 150 de la fondarea PNL vom sărbători cu un președinte liberal al României!

ALINA GORGHIU. La anul de ziua partidului, când împlinim 150 de la fondarea PNL vom sărbători cu un președinte...

Alte știri din aceeași categorie