REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Secretul cornulețelor care se topesc în gură, având gustul copilăriei. Sperăm că vă mai aduceți aminte de aceste cornulețe fragede, dulci și gustoase. Rețeta nu este una foarte complicată, dar se merită tot efortul depus când nu mai găsești pe nicăieri așa ceva, doar la tine acasă.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Marele secret pentru cel mai delicios porumb fiert
Pentru Aluat:
- 200 ml ulei
- 200 ml borș
- 2 linguri zahăr (se poate adăuga mai mult, după gust)
- 1 plic de drojdie uscată
- ½ linguriță sare
- Coaja rasă de la jumătate de lămâie
- Aproximativ 500 g făină
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Pentru Umplutură:
- Gem, dulceață cu consistență tare, marmeladă sau rahat
Pentru Decor:
- Zahăr pudră vanilat
CITEȘTE ȘI. Cea mai grozavă soluție naturală care stârpește melcii rapid, din curtea oamenilor și grădini
Instrucțiuni de Preparare:
- Prepararea Aluatului: Într-un bol mare, combinați uleiul, borșul, sarea, zahărul, drojdia uscată și coaja rasă de lămâie. Amestecați bine toate ingredientele cu o lingură. Adăugați făina treptat, amestecând continuu până când obțineți un aluat omogen și consistent. Lăsați aluatul să se odihnească, acoperit cu un prosop sau folie alimentară, timp de 30 de minute.
CITEȘTE ȘI. START la programul Casa Verde Fotovoltaice. Câți bani se dau? Când se depun dosarele?
- Împărțirea și Întinderea Aluatului: Împărțiți aluatul în trei părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat între două foi de copt, folosind un sucitor. Pentru a preveni lipirea aluatului, utilizați hârtie de copt. Decupați cercuri de aluat cu ajutorul unui capac cu diametrul de 26 cm. Păstrați marginile aluatului, dar evitați să le reamestecați prea mult pentru a nu deveni tari la copt.
CITEȘTE ȘI. Aeroportul de lângă Câmpulung. Câte zboruri sunt pe săptămână spre Londra
- Formarea și Umplerea Cornulețelor: Tăiați fiecare cerc de aluat în 12 felii, obținând astfel cornulețe de aproximativ 4 cm. Plasați o fâșie de rahat pe fiecare felie de aluat și rulați cornulețele de la margine spre centru, încorporând cu grijă umplutura.
CITEȘTE ȘI. Vin vești bune pentru anumiți români! Statul plătește 1.000 euro de persoană
- Coacerea Cornulețelor: Așezați cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 20 de minute, până devin aurii.
- Decorarea Cornulețelor: După ce sunt scoase din cuptor și sunt încă calde, presărați generos zahăr pudră vanilat peste ele și rulați-le pentru a fi acoperite uniform. Așezați-le frumos pe un platou curat. După ce se răcesc complet, păstrați-le în cutii sigilate. Poftă bună și spor la gătit!
CITEȘTE ȘI. Supermarketul care te PREMIAZĂ cu vouchere dacă le dai monedele strânse la PUȘCULIȚĂ
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.