13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Argeșul pe primul loc. Unde se va construi primul spital de la zero

Alte Știri

Argeșul pe primul loc. Unde se va construi primul spital de la zero. Este al doilea care se construiește în județ, de la Revoluție încoace. Cum s-a luat această decizie? A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, condusă de președintele Ion Mînzînă.

Pe ordinea de zi au fost supuse la vot spre aprobare mai multe proiecte de hotărâre. Acestea vizează domenii precum sistemul de sănătate, infrastructura rutieră.

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă pentru acești români! Data când le intră banii, mult așteptați pe card!

Sistemul de asistență socială, strategia de dezvoltare a județului Argeș, promovarea turismului și culturii.

Argeșul pe primul loc. Unde se va construi primul spital de la zero

Astfel, s-a aprobat încheierea unui Acord de parteneriat între UAT Municipiul Pitești, în calitate de lider de parteneriat. UAT Județul Argeș şi Spitalul Județean de Urgență Pitești, în calitate de parteneri.

CITEȘTE ȘI. O casă din Rucăr va fi uimitoare pentru toți turiștii, după inaugurare

Parteneriatul este în vederea depunerii spre finanțare, în cadrul Programului național de investiții în infrastructura unităților spitalicești, a proiectului “Spital Pitești”.

Consiliul Județean Argeș și Spitalul Județean de Urgență Pitești se alătură demersului Primăriei Municipiului Pitești. Un demers ce vizează realizarea unui spital nou care să asigure servicii medicale pentru comunitatea locală.

CITEȘTE ȘI. Se dau vouchere de 400 euro de la Stat. Cine sunt norocoșii zilei

Investiția vizează realizarea unei construcții noi cu o capacitate de 245 paturi, în vederea relocării unor secții ale Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Vorbim aici de secțiile de psihiatrie, boli infecțioase adulți și copii, oftalmologie, recuperare cu paturi de neurologie si ortopedie, dializă, reumatologie, endocrinologie, analize medicale, farmacie și cameră de gardă.

CITEȘTE ȘI: Dan Nicolae taie în carne vie, după modelul DNA, te trage pe dreapta

Viziunea proiectului “Spital Pitești” este de a furniza servicii medicale comparabile cu cele mai bune modele europene contemporane. Servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru pacienții cu patologie acută, urgentă şi complexă, la nivel secundar și terțiar.

De asemenea, au fost aprobate Proiectul tehnic și Devizul General pentru obiectivul de investiții “Alimentare cu Gaze Extindere Ambulatoriu Integrat la Spitalul Județean de Urgență Pitești”.

CITEȘTE ȘI. Chinezii caută terenuri. Ce fabrică vor să deschidă în nordul județului Argeș

Consiliul Județean Argeș a realizat în cadrul unui proiect pe fonduri europene investiția privind „Extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești”.

Stadiul fizic actual al execuției de lucrări este de 100%, procedura de recepție la terminarea lucrărilor fiind în pregătire în acest moment.

CITEȘTE ȘI. Un magazin surprinzător se deschide la Mall-ul din Câmpulung Muscel. E la mare căutare în toată România

Pentru buna funcționalitate a clădirii, Spitalul Județean de Urgență Pitești a realizat proiectul tehnic pentru obiectivul de investiții “Alimentare cu Gaze Extindere Ambulatoriu Integrat la Spitalul Județean de Urgență Pitești”.

Costurile necesare realizării alimentării cu gaze se ridică la suma de 41.744,01 lei cu TVA, conform Devizului General.

CITEȘTE ȘI. Prima școală sanitară din Câmpulung Muscel, ofertă excepțională pentru toate specializările de 3 ani

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie