11.9 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Taxa nouă din factura de energie. Dă multe bătăi de cap!

Alte Știri

Taxa nouă din factura de energie. Dă multe bătăi de cap! Cum o vor privi consumatorii casnici atunci când vor citi pe factură? Tot ce trebuie să știe aceștia pentru că în scurt timp va fi introdusă, fără drept de apel.

CITEȘTE ȘI. Banii intră direct pe card, după o solicitare până la 31 iulie

Începând cu 1 octombrie, pe facturi va apărea și contribuția CfD, o taxă care nu va fi plătită de către consumatorii casnici și non-casnici, atâta timp cât este în vigoare plafonarea prețurilor. Ulterior, această taxă va fi plătită de către toți consumatorii, dar va avea o valoare foarte mică de 0,2 bani/Mwh, informează Profit.ro.

CITEȘTE ȘI. Dispar cardurile de sănătate. Ce trebuie să facă oamenii în cazul ăsta. Nasol rău

Contribuția CfD, destinată finanțării mecanismului de sprijin prin contracte pentru diferență (CfD) pentru tehnologiile energetice cu emisii reduse de carbon, reprezintă o nouă schemă de subvenționare a investițiilor în unități de producție de energie regenerabilă.

CITEȘTE ȘI. Nebunieeee. Ce produce aduce LIDL la raft, începând de azi!

Aceasta a fost introdusă printr-o hotărâre de Guvern adoptată în aprilie, iar acum a fost aprobată metodologia de determinare și colectare a acesteia.

″(…) apreciem un impact pozitiv din punct de vedere financiar, având în vedere faptul că se estimează valori reduse ale taxei, mult mai mici decât potențialele reduceri ale prețului pe piața de energie electrică (determinate de implementarea schemei de sprijin CfD pentru regenerabile – n.r.)″, arată ANRE.

CITEȘTE ȘI. Dispar banii cash. Ce obligație au băncile față de clienți

Pentru anul în curs, contribuția CfD va fi destinată exclusiv acoperirii cheltuielilor OPCOM și Transelectrica cu administrarea mecanismului de sprijin.

Valoarea contribuției trebuie stabilită de ANRE până pe 30 septembrie, pe baza datelor transmise de cele două entități menționate, și va începe să fie facturată de către furnizori începând cu 1 octombrie.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Secretul cornulețelor care se topesc în gură, având gustul copilăriei

″Se impun costuri de 0,2 lei/MWh contra reduceri de peste 10 lei/MWh. De aici rezultă că impactul la consumatori, în special marii consumatori, care au acces direct pe piețele angro, este clar pozitiv″, mai arată ANRE.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie