14.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Argeșul pe primul loc. Unde se va construi un super bloc pentru medici

Alte Știri

Argeșul pe primul loc. Unde se va construi un super bloc pentru medici. La acest capitol județul stă foarte prost. Din acest motiv, medicii foarte buni bat pe la ușile spitalelor din Capitală. Argeșul mai este județul cu cele mai multe spitale în administrare comparativ cu alte zone ale țării. Și la capitolul infrastructură batem orice record. Avem foarte mulți kilometri, poate din acest motiv avem și drumuri județene atât de proaste.

CITEȘTE ȘI. Noul manager al spitalului județean din Argeș: “Trăiesc pe picior mare, nu sunt un sărac, am mașină de lux”

Oricum veștile bune, vin de la președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

“Sănătatea este o prioritate a Consiliului Județean Argeș. Suntem județul care are în administrare cele mai multe unități spitalicești, în număr de 9 spitale. În ultimii 3 ani și jumătate au fost investiți peste 70 de milioane de euro în modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii spitalicești, din fonduri europene, guvernamentale și din bugetul Consiliului Județean Argeș.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Mașina care te face să tresari în trafic! Face furori și în 2024

Începutul mandatului a însemnat perioada de criză generată de pandemia COVID, când toate sumele de bani au fost direcționate către spitale. Până la acest moment s-a investit în extinderea și dotarea Ambulatoriului și al UPU, precum și construcția corpului nou P+4, în care va funcționa, în premieră pentru Argeș, secția de Chirurgie plastică și Arși, precum și secțiile de Chirurgie vasculară, Cardiologie și Blocul operator, cu o valoare de 30 milioane euro. Toate aceste investiții au presupus nu doar construcția clădirilor, ci și dotarea lor.

CITEȘTE ȘI. Argeșul pe primul loc. Unde se va construi primul spital de la zero

Argeșul pe primul loc. Unde se va construi un super bloc pentru medici

Vorbim de dotări, modernizări, reabilitări, achiziționare echipamente și materiale medicale în valoare de 8.6 milioane euro. Din acest punct de vedere, vreau să îi mulțumesc pentru întreaga activitate doamnei Adriana Molfea. Numai cine nu a lucrat cu fonduri europene nu știe cât de solicitante sunt aceste proiecte.

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă pentru acești români! Data când le intră banii, mult așteptați pe card!

Ne dorim o continuare a investițiilor la nivelul Spitalului Județean pentru că urmează o perioadă dificilă în care ne propunem reabilitarea totală a acestei unități sanitare. Astfel, l-am cooptat în echipă pe domnul Adrian Dumbravă, care are o experiență vastă în managementul din sistemul de sănătate.

CITEȘTE ȘI. Mii de oamenii scoși în stradă. Are loc un super festival

Avem în plan în continuare proiecte importante, cum ar fi consolidarea și reabilitare Spitalului Județean de Urgență Pitești, investiție estimată la 30 milioane euro, construcția și dotarea Laboratorului de Radioterapie, în valoare de 19 milioane euro, derularea proiectului accesat prin Programul Guvernamental de Construcții Locuințe de Serviciu prin ANL, prin care vom construi locuințe de serviciu pentru personalul medical care vine să lucreze în Argeș din alte județe.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

În final, îi mulțumesc încă o dată doamnei Adriana Molfea și vreau să precizez că va rămâne în continuare în echipa noastră, întrucât va prelua conducerea Spitalului PNF Leordeni. Sunt convins că experiența acumulată la Spitalul Județean va fi de mare ajutor în activitatea de la Leordeni.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Priviți și vă cruciți! Rar mai vezi așa ceva în Câmpulung Muscel

Îi urez mult succes noului manager al Spitalului Județean, domnului Adrian Dumbravă, pe care îl asigur de toată deschiderea și buna colaborare din partea mea și a Consiliului Județean Argeș.” a declarat Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie