13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

VIDEO. Locul de poveste din Muscel, cu cazare în munții care străbat Europa

Alte Știri

Locul de poveste din Muscel, cu cazare în munții care străbat Europa. A devenit zona luată cu asalt de turiști, mai ales în zilele caniculare din această vară. Vorbim aici de barajul Sătic, o destinație turistică populară pentru turiștii care doresc să exploreze natura și să se bucure de peisajele deosebite ale zonei.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Peisajul deosebit și apele cristaline ale lacului creează o atmosferă relaxantă și liniștitoare. Zona din jurul barajului Sătic este o oază de liniște și frumusețe naturală, fiind renumită pentru vegetația bogată și variată. Aici puteți întâlni specii rare de plante și animale, care își găsesc aici un habitat natural protejat. Pentru turiștii care doresc să se bucure de această frumusețe naturală, există numeroase trasee turistice marcate, ce străbat pădurile din împrejurimi.

@www.ziaruldinmuscel.ro

#ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel #satic #rucar

♬ Now Gladiator – Mhobold

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Grădina Botanică a Câmpulungului, cu plante exotice de sute de ani

VIDEO. Locul de poveste din Muscel, cu cazare în munții care străbat Europa

De curând în zonă, după modelul din Santorini s-a ridicat Sătucul lui Andrei, o bijuterie ascunsă în comuna Rucăr, satul Săticul de Sus, pe malul drept al Lacului Sătic, în inima Rezervației Naturale Piatra Craiului, sub privirea blândă a Muntelui Păpușa și la doar 5 kilometri de pitorescul culoar Rucăr-Bran.

CITEȘTE ȘI. Merită să știe toată lumea! Mica Elveție de lângă Câmpulung Muscel

Aceasta oază este locul ideal pentru zile de odihnă, relaxare și plimbări în mijlocul naturii, oferind totodată posibilitatea organizării evenimentelor speciale.

Priveliștea fermecătoare a florei și faunei, împreună cu mirosul proaspăt al pădurii de brad, te invită să uiți de agitația orașului și să te aventurezi pe potecile bătătorite de porcul mistreț, cerbul carpatic și ursul brun.

CITEȘTE ȘI. Dacă o ai în casă, te îmbogățește pe loc. Cu cât se vinde această monedă în 2024

Este un lac cu un volum de 478.000 mc la nivelul normal de retenție, din care un volum util de 280.000 mc, necesar pentru realizarea compensării diferențelor dintre modul de exploatare a CHE Clăbucet față de cea de la Rucăr, realizând stocul de apă necesar pentru funcționarea acesteia timp de 3 ore.

@guvernatorul

#satic #rucar #arges #ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel

♬ original sound – HAUSER

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Mașina care te face să tresari în trafic! Face furori și în 2024

Barajul Sătic constă dintr-un stăvilar de beton de 15 m înălțime și 18 m lungime, prevăzut cu 3 deschideri cu rol de evacuatori de ape mari și spălare echipate cu stavile segment și o clapetă comună ca descărcător de suprafață. Barajul se continuă la malul stâng, în frontul de retenție, cu un dig din balast etanșat cu pereu de beton armat până la stânca de fundare.

CITEȘTE ȘI. Codul Rutier 2024. Ce trebuie să știe toți bicicliștii și trotinetiștii. E o mare obligație

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie