13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Veste imensă. Când sunt alimentate cardurile sociale, cu cei 250 de lei

Alte Știri

Veste imensă. Când sunt alimentate cardurile sociale cu cei 250 de lei. Persoanele cu venituri reduse, beneficiare ale cardurilor sociale, primesc o nouă tranșă de bani pentru alimente și mese calde. La fel ca până acum, sprijinul financiar are o valoare de 250 de lei și se acordă o dată la două luni.

CITEȘTE ȘI. De unde provin fructele de pădure de la LIDL. Ce trebuie să știe românii

Începând cu 14 august, persoanele cu venituri reduse, care beneficiază de Programul ”Sprijin pentru România”, primesc o nouă tranșă de bani de la stat. Sumele vor fi virate în cardurile sociale, destinate pentru alimente și mese calde și, la fel ca până acum, beneficiarii vor primi în conturi suma de 250 de lei. De acest sprijin vor beneficia în jur de 2,6 milioane de români din întreaga țară.

CITEȘTE ȘI. START. Buget record la Rabla. Ce trebuie să știe urgent toți doritorii!

În anul 2024, vor mai fi acordate, pe lângă ajutorul din august, încă două tranșe de bani, în lunile octombrie și decembrie. Însă, pe lângă acest tip de sprijin privind cardurile sociale, beneficiarii vor mai primi în acest an și pachete cu produse alimentare, în valoare de 125 de lei, după cum au mai anunțat, la începutul acestui an, oficialii din Guvern. Când se vor acorda aceste alimente încă nu se știe. Cert este că nu înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare, pentru a nu fi asimilate politic, în campanii.

CITEȘTE ȘI. Cât costă cel mai ieftin model de la Renault care e în competiție cu celebrul Mini

Veste imensă. Când sunt alimentate cardurile sociale, cu cei 250 de lei

Reamintim că autoritățile centrale au aprobat, în acest an, o serie de modificări privind ajutoarele sociale, majoritatea aplicabile de la anul. Sunt schimbări atât în ceea ce privește valoarea ajutorului, cât și a categoriilor de beneficiari, ceva mai restrânse. Mai exact, începând de anul viitor până în 2027, suma va fi redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei, și va fi alocată la 6 luni.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Începând din 2024, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei la 2 luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei.

CITEȘTE ȘI. Azilele groazei din Argeș. Ce se întâmplă cu peste jumătate din centrele pentru vârstnici și oamenii habar nu au!

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie