14.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Cum poți să îți faci o firmă ONLINE. Adică, fără să mai bați pe la uși să te milogești

Alte Știri

Cum poți să îți faci o firmă ONLINE. Adică, fără să mai bați pe la uși să te milogești. Românii își vor putea înregistra firmele fără a se mai deplasa la ghișeu, potrivit anunțului făcut de directorul general al Registrului Comerțului.

Procedura este una simplă, iar pentru a putea face acest lucru, românii trebuie să aibă un cont de utilizator.

CITEȘTE ȘI. Veste bună. LIDL oferă câte 100 de LEI fiecărui client. Cum primești banii

„Ceea ce este important este că toate evenimentele de viaţă care privesc o firmă înregistrată în Registrul Comerţului se pot derula exclusiv în sistem online. 

Procesul este bidirecţional şi toate documentele pe care le emite Registrul Comerţului în derularea acestor activităţi de înfiinţare, modificare, dizolvare, lichidare şi radiere sunt transmise în aceeaşi modalitate, cu semnătura electronică, pe contul utilizatorului”, a declarat Valentina Burdescu, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Cum poți să îți faci o firmă ONLINE. Adică, fără să mai bați pe la uși să te milogești

Conform acesteia, pe lângă procesul de înfiinţare, modificare, dizolvare şi radiere a unei firme, sunt incluse şi procesele de furnizare de informaţii, certificate constatatoare privind datele la zi ale unei firme înregistrate în Registrul Comerţului, certificatul de raport istoric privind toate menţiunile care s-au înregistrat la o firmă de la înfiinţare.

CITEȘTE ȘI. De unde provin fructele de pădure de la LIDL. Ce trebuie să știe românii

Ea a precizat că, la ora actuală, pe portalul ONRC, se regăsesc 700.000 de utilizatori care accesează diverse servicii în Registrul Comerţului.

„Pe o perioadă de 5 ani, noi ne-am propus ca din totalul cererilor care se transmit la Registrul Comerţului un procent de aproximativ 60% – 65% să fie depuse prin serviciile online”, a afirmat Burdescu.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Trenul tatuat din Argeș, din perioada interbelică, face furori pe șine dar alungă călătorii

Totodată, Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a declarat, joi, că hub-ul de servicii publice de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) din subordinea Ministerului Justiţiei reprezintă un model de „foarte bună” practică în ceea ce urmează în transformarea digitală a statului.

Potrivit ministrului, țara noastră „şi-a asumat o ţintă de 36 de servicii publice care vor fi digitalizate până la finalul anului 2025.”

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Piramida din Argeș, copia fidelă a piramidei lui Keops. Ascunde mistere unice în România și nu poate fi reprodusă

„Hub-ul de servicii publice de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei e un proiect extrem de important. (…) Reprezintă un model de foarte bună practică în ceea ce urmează în transformarea digitală a statului român.

CITEȘTE ȘI. Merită să știe toată lumea! Mica Elveție de lângă Câmpulung Muscel

România şi-a asumat o ţintă de 36 de servicii publice care vor fi digitalizate până la finalul anului 2025, 17 dintre acestea sunt deja cuprinse în hub-ul de la ONRC”, a afirmat Ivan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de directorul general ONRC, Valentina Burdescu, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI. Codul Rutier 2024. Ce trebuie să știe toți bicicliștii și trotinetiștii. E o mare obligație

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie