Trucul secret ca să nu îți iasă țuica acră și tulbure. Țuica sau pălinca este una dintre băuturile tradiționale românești pe care o prepară aproape fiecare gospodar. Greșelile pe care mulți români trebuie să le evite în prepararea acestei băuturi.
Țuica este o băutură alcoolică foarte apreciată la noi în țară, iar prepararea acesteia necesită multă atenție, altfel poate ieși acră sau tulbure. Iată ce greșeli trebuie să eviți atunci când o prepari.
CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși pufoase cu apă minerală. Rețetă de Post, mănăstirească
Printre cele mai apreciate băuturi alcoolice consumate de români se numără țuica, recunoscută chiar și la nivel internațional. Deși se găsește destul de ușor, prepararea acesteia necesită respectarea mai multor pași importanți.
Trucul secret ca să nu îți iasă țuica acră și tulbure
În acest sezon, mulți români prepară țuică și o lasă în cămară pentru a se putea bucura de gustul ei în sezonul rece, dar sunt câteva trucuri pentru ca băutura să iasă așa cum trebuie.
CITEȘTE ȘI. Cele mai șmechere metode de a curăța aurul la tine acasă. Super rapid și eficient
De multe ori, chiar dacă ai impresia că faci totul ca la carte, se poate întâmpla ca țuica să fie amară, acră sau tulbure, însă există mai multe motive pentru care se poate întâmpla acest lucru.
Alegerea fructelor reprezintă un pas foarte important dacă vrei ca țuica să iasă bine. În cazul în care fructele sunt acide, se poate întâmpla ca gustul băuturii să fie acru sau amar.
CITEȘTE ȘI. Capcana cu bere care te scapă RAPID de melcii limax din curtea ta
Astfel, trebuie să te asiguri că fructele sunt de calitate și că procesul de fermentație este realizat corespunzător. De asemenea, distilarea se face în condiții igienice.
Atunci când țuica iese tulbure, acest lucru înseamnă nu este depozitată unde trebuie. De exemplu, nu este bine să o ții într-un loc unde este foarte frig, cum ar fi frigiderul.
CITEȘTE ȘI. WOW. Destinația turistică de TOP din România. E lipită de Argeș
Țuica trebuie păstrată la temperatura camerei sau în cămară, într-un loc care nu este foarte rece. Distilatele care au mai puțin de 45% alcool se tulbură destul de repede, așa că trebuie ținute într-un loc corespunzător.
În plus, trebuie să ai mar grijă atunci când torni țuica în sticle. Băutura trebuie să aibă 20 de grade Celsius în acel moment, altfel se va tulbura.
CITEȘTE ȘI. Greșelile te “rup” dacă te pensionezi anticipat, fără cap
Pentru a obține o țuică clară și gustoasă trebuie să țineți cont de 5 pași esențiali:
- Folosește cât mai multe prune. Fermentarea și distilarea prunelor, pregătirea acestora înainte de rezultatul final, duce la pierderea cantității inițiale. Așadar, pentru o cantitate de 50 litri de țuică de prune de 45-50 de grade, va fi nevoie de aproximativ 10 găleți cu prune.
CITEȘTE ȘI. Cum poți să îți faci o firmă ONLINE. Adică, fără să mai bați pe la uși să te milogești
- Fructele trebuie să fie de calitate și gustoase.
- Distilează țuica doar în condiții igienice.
- Depozitează neapărat țuica într-un loc cu o temperatură medie. Cel mai bine ar fi să depozitați țuica într-o cămară și nu la frigider.
- Trebuie să ai mare grijă atunci când torni țuica în sticle. Băutura trebuie să aibă 20 de grade Celsius în acel moment, altfel se va tulbura.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.