14.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Un nou permis. Altfel ajungi pe mâinile procurorilor și e foarte grav

Alte Știri

Un nou permis. Altfel ajungi pe mâinile procurorilor și e foarte grav. Despre ce este vorba? Autoritățile au impus o nouă condiție de care nu toată lumea are habar.

Țara Soarelui Răsare are de-a face cu un număr record de vizitatori, în contextul în care mulți profită de slăbiciunea yenului. Numai că mulți turiști nu știu că au nevoie de permis pentru valizele motorizate.

CITEȘTE ȘI. ALERTĂ printre oameni. S-a dat ordin în toată România

Acest număr record a rezultat și în multe cazuri nefericite. Unii turiști au probleme cu autoritățile din cauza popularității în creștere a valizelor motorizate.

Două aeroporturi japoneze importante au cerut deja călătorilor să nu folosească valize motorizat e în incinta lor, notează Kyodo.

CITEȘTE ȘI. Când se dau voucherele pentru lemne. Cine beneficiază de ajutorul de stat

În același timp, poliția îndeamnă comercianții cu amănuntul să avertizeze clienții cu privire la legile stricte privind utilizarea acestora.

Un nou permis. Altfel ajungi pe mâinile procurorilor și e foarte grav

Publicația menționată notează că bagajele motorizate, similare scuterelor pentru copii, dar acționate de baterii litiu-ion, au devenit tot mai frecvente în rândul călătorilor.

CITEȘTE ȘI. Trucul secret ca să nu îți iasă țuica acră și tulbure

Totuși, Japonia clasifică în prezent valizele electrice care sunt populare în restul Asiei, drept „vehicule motorizate care pot fi conduse pe șosele numai cu echipamentul de siguranță necesar și un permis de conducere”.

Sursa menționată amintește că o femeie chineză în vârstă de 30 de ani, care studia în Japonia, a fost trimisă în iunie în fața procurorilor pentru conducere fără permis. Ea ar fi condus o valiză cu trei roți pe un trotuar din Osaka la 31 martie, potrivit poliției.

CITEȘTE ȘI. Cele mai șmechere metode de a curăța aurul la tine acasă. Super rapid și eficient

În conformitate cu legislația rutieră din Japonia, valiza femeii, care poate parcurge până la 13 km pe oră, este clasificată drept „bicicletă motorizată”. Valiza intră în aceeași categorie ca unele mopede. În iunie, poliția a reiterat opiniei publice că sunt necesare licențe pentru astfel de bagaje mobile.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie