14.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Comuna din Argeș, transformată în Mecca pentru celebrele pateuri cu brânză

Alte Știri

Comuna din Argeș, transformată în Mecca pentru celebrele pateuri cu brânză. Zeci de oameni vin special pentru ele. Sunt cele mai bune din nordul județului Argeș. Se topesc în gură, sunt delicioase și au gustul copilăriei. Mai precis la Boteni se mănâncă cele mai bune pateuri cu brânză. Așa a ajuns micuța cofetărie de comună să fie vizitată ca Mecca.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși pufoase cu apă minerală. Rețetă de Post, mănăstirească

Într-o comună aflată la o distanță de 54 km față de Pitești și la 26 km de Câmpulung Muscel, la o cofetărie din centrul satului se fac cozi ca pe vremea lui Ceaușescu. Zona este foarte tranzitată iar la mare căutare sunt pateurile cu brânză.

CITEȘTE ȘI. Cele mai șmechere metode de a curăța aurul la tine acasă. Super rapid și eficient

De-a lungul timpului acestea au fost una dintre gustările favorite ale românilor. Este vorba despre o cofetărie/patiserie din comuna Boteni care reușește să atragă cu acest produs foarte mulți clienți. Cozile nu lipsesc aproape niciodată de la locația situată pe strada principală din localitate vis-a-vis de Căminul Cultural din Boteni.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chiftele mânăstirești de post. Se fac rapid și sunt dumnezeiești!

Cofetăria/patiserie pe nume Ștefan este, zilnic, asaltată de clienții doritori să guste celebrele merdenele. Rețeta este una specială, transmisă din mai multe generații cu brânză multă, nu doar cu griș cum e pe peste tot. Produsul gustos a reușit să reziste trecerii timpului și reușește să facă față cu brio concurenței internaționale.

Comuna din Argeș, transformată în Mecca pentru celebrele pateuri cu brânză

CITEȘTE ȘI. Trucul secret ca să nu îți iasă țuica acră și tulbure

Cofetăria/patiseria mai pune la dispoziția clienților și alte produse gustoase, precum bușeuri cu mere, covrigi cu mac, croissant cu ciocolată sau prăjituri de casă. Celebrul diplomat, savarine, eclere, amandine, ora 12. Ți se scurge privirea la vitrine și îți lasă apă în gură.

Nu poți pleca din cofetărie până nu îți iei prăjituri acasă, sau bagi repede una și gândul îți rămâne la celelalte. Aspectul lor proaspăt îți fac cu ochiul și te determină să revii rapid. Hai să facem un test simplu.

CITEȘTE ȘI. Capcana cu bere care te scapă RAPID de melcii limax din curtea ta

De asemenea, cozonacii fac și ei senzație în rândul clienților care merg în comuna Boteni. Prețurile sunt și ele pentru toate buzunarele, mici, mici.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie