14.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Povestea celebrelor gogoși din târguri. Lovitură puternică după Pandemie. Ce preț au de la o lună la alta

Alte Știri

Povestea celebrelor gogoși din târguri. Lovitură puternică după Pandemie. Ce preț au de la o lună la alta. E groaznic ce se întâmplă. Toate se scumpesc, uleiul, făina, zahărul și butelia.

Gogoșile din târguri ne aduc tot timpul aminte de copilărie. După Revoluție, acestea se vindeau la chioșcuri pe lângă școli. Nu era elev care să nu își cumpere zilnic o gogoașă tăvălită în mult zahăr pudră. Apoi acestora li se mai adăuga brânză și smântână, ciocolată, dulceață, etc. Copiii erau fericiți și luau pentru frații de acasă. Brusc s-a dat o lege ca ele să dispară, fiind înlocuite de multe produse la pungă cu E-uri.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși pufoase cu apă minerală. Rețetă de Post, mănăstirească

Apoi pe la piețe mai găseai gogoși din astea, la 50 de bani, multă vreme 1 leu iar acum la 2,5 lei. Se vând bine, chiar se fac cozi pe la piețe. Dar ce se întâmplă prin târguri după Pandemie? E uluitor.

Redactorii Ziarului din Muscel au întâlnit-o la Brâul de la Boteni pe Mioara din Cetățeni. Femeia vinde de mai bine de 20 ani, gogoși prin târguri. Cel mai des este găsită în Târgul din Lerești. Adică în fiecare sâmbătă, fiind unul dintre cele mai mari târguri de chilipiruri din nordul județului Argeș. Mioara ne-a spus că lucrurile nu mai merg așa bine.

CITEȘTE ȘI. Comuna din Argeș, transformată în Mecca pentru celebrele pateuri cu brânză

Nu se mai vând celebrele gogoși ca înainte de Pandemie. Oamenii spun că mai bine de banii ăștia, adică 2,5 lei cât costă o gogoașă, cumpără o pâine și trec mai departe. Mioara ne-a mai spus că la un târg trebuie să de 115 lei pe o butelie. O mai costă transportul, plus ingredientele pentru gogoși. Folosește produse bune, schimbă uleiul la timp, nu își bate joc de clienți.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Chiftele mânăstirești de post. Se fac rapid și sunt dumnezeiești!

Cu greu femeia poate scoate 2,5 lei la o gogoașă la toate se mai adaugă și tariful la tarabă. E greu, dar Mioara nu poate renunța își mărește veniturile din vânzarea gogoșilor. Coca o ține într-un tron de lemn cu capac și d-abia reușește să transforme în gogoși. Mai vinde clătite cu dulceață. Și acestea s-au scumpit o bucată este 4 lei, iar gogoșile cu ciocolată tot 4 lei.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Gogoși ca în copilărie

Cei care se ocupă de gogoșile tradiționale spun că folosesc ingrediente sută la 100 naturale. Adică doar făină, zahăr, ulei, drojdie și sare. Combinația perfectă pentru un gust desăvârșit. Și cei care au probleme cu stomacul sau cu colecistul vor rămâne foarte uimiți. Adică că nu au nicio stare ciudată, după ce vor mânca aceste gogoși care au un aluat pufos, rumen, bine copt care se topește în gură la fiecare mușcătură.

CITEȘTE ȘI. Trucul secret ca să nu îți iasă țuica acră și tulbure

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie