11.9 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Lovitură puternică din partea ANAF, pentru antreprenori și PFA-uri

Alte Știri

Lovitură puternică din partea ANAF, pentru antreprenori și PFA-uri. Ce le pregătește celor care trebuie să plătească taxe, în scurt timp. Aceștia nu vor mai putea să plătească în numerar taxele la ANAF.

Antreprenorii, inclusiv PFA, nu vor mai punea plăti în numerar taxele către ANAF, conform unei modificări la Codul de procedură fiscală, pusă în dezbatere la Ministerul Finanțelor.

CITEȘTE ȘI. Milioane de JOB-uri la un click distanță. Arată și salariile pe care le doriți!

Astfel, aceștia vor trebui să-și plătească taxele și orice alte sume care se încasează în conturile conturile deschise la unitățile trezoreriei statului, prin decontare bancară sau card bancar, potrivit HotNews.ro.

CITEȘTE ȘI. VIDEO senzațional. Cum ți se fură PIN-ul de la card pe la cumpărături

Este vorba despre următoarele categorii: contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică și persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent.

CITEȘTE ȘI. Cum poți să îți faci o firmă ONLINE. Adică, fără să mai bați pe la uși să te milogești

„Prin această măsură se are în vedere determinarea contribuabililor/plătitorilor de a folosi conturile bancare în relația cu statul, întrucât aceste categorii de contribuabili datorează bugetului general consolidat sume semnificative de obligații, iar plata în numerar la unitățile trezoreriei statului nu este recomandată, existând numeroase riscuri pe timpul deplasării până la sediul acestora”, potrivit Ministerului Finanțelor.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie