13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Abracadabra cu deciziile pe pensionare. S-a anunțat o altă dată când ajung la pensionari

Alte Știri

Abracadabra cu deciziile pe pensionare. S-a anunțat o altă dată când ajung la pensionari. Când trebuie să aștepte pensionarii poștașul? Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a oferit informații detaliate despre stadiul implementării noii legi a pensiilor. Într-o declarație făcută la România TV, oficialul a precizat că procesul de recalculare a pensiilor este aproape finalizat și că pensionarii vor primi în curând deciziile de recalculare.

CITEȘTE ȘI. Până la cât crește vârsta de pensionare la femei. Mare pedeapsă din partea Statului

Conform ministrului, colegii de la Casa Naţională de Pensii au finalizat reevaluarea dosarelor de pensii, asigurând astfel că toate datele sunt acum introduse în sistemul informatic. Acesta este un pas esențial înainte de recalcularea propriu-zisă a pensiilor.

CITEȘTE ȘI. Mamele care au născut din luna aprilie 2024, încoace primesc bani de la Stat. Suma e mare. Ce trebuie făcut

Pentru a eficientiza procesul de distribuire, ministrul a menționat că, în urma discuțiilor cu Poşta Română, Casa de Pensii și asociațiile de pensionari, s-a decis trimiterea tuturor deciziilor de recalculare înainte de 1 septembrie. În acest sens, deciziile de recalculare vor fi expediate pensionarilor în perioada 16-31 august. Astfel, începând cu luna septembrie, pensionarii vor primi pensiile recalculate conform noii legi.

CITEȘTE ȘI. Cum să îți calculezi singur numărul de puncte de pensie, după fiecare lună de muncă

„Colegii de la Casa Naţională de Pensii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensii, asta înseamnă că în acest moment toate datele sunt în sistemul informatic. (..) Sunt în plin proces de recalculare, colegii de la casele teritoriale de pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare”, a declarat ministrul Muncii.

CITEȘTE ȘI. Greșelile te “rup” dacă te pensionezi anticipat, fără cap

Ministrul a subliniat că, în urma recalculărilor, nici o pensie nu va fi diminuată. Aceasta a fost o întrebare frecventă și o îngrijorare majoră în rândul pensionarilor. Simona Bucura Oprescu a afirmat clar că „în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”.

CITEȘTE ȘI. Arde la buzunare. E halucinant la cât ajunge prețul la energia electrică

„Deciziile de recalculare vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari. În septembrie ajunge pensia recalculată în baza principiilor noii legi a pensiilor”, continuă Simona Bucura Oprescu.

CITEȘTE ȘI. Top cele mai ieftine parfumuri. Costă doar 4 euro și sunt de top

Pentru a asigura transparența și claritatea procesului, ministrul a prezentat și plicul pe care pensionarii îl vor primi cu decizia de recalculare. Acesta conține un formular simplificat realizat de Casa Naţională de Pensii, menit să faciliteze verificarea datelor de către fiecare pensionar.

„Important este ca fiecare pensionar să ştie că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”, a conchis aceasta.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.
Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie