14.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Vouchere sociale 2024. Unde suni dacă nu ți-a fost alimentat cardul. Sunt probleme cu listele

Alte Știri

Vouchere sociale 2024. Unde suni dacă nu ți-a fost alimentat cardul. Sunt probleme cu listele. Începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete sub 2.000 de lei vor primi carduri sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei o dată la două luni.

CITEȘTE ȘI. Ups. Pensiile vor fi mai MICI, nu invers pentru acești seniori născuți în ACEȘTI ANI

Anterior, acestea beneficiau de vouchere persoanele cu venituri nete sub 1.700 de lei. Majorarea plafonului a fost propusă de Ministerul Muncii, Incluziunii Sociale și Protecției Persoanelor, iar începând cu acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor primi, de două ori pe an, pachete cu alimente.

CITEȘTE ȘI. Adio, PROFI. Ce se întâmplă cu toate celebrele supermarketuri de la bloc

Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu valoarea de 250 lei a început din data de 14 august pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili, anunţă ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

CITEȘTE ȘI. Când începe școala? Documentul care dă totul peste cap

”O nouă tranşă de 250 lei va fi virată în luna august unui număr de aproximativ 2,6 milioane de persoane! Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu valoarea de 250 lei va începe din data de 14 august pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili”, spune ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

CITEȘTE ȘI. Veste imensă pentru pensionarii români. Ce le aduce acasă, în plus poștașul

Lista beneficiarilor este actualizată lunar de către Ministerul Muncii și al Solidarității Sociale. De asemenea, pentru cei ce sunt introduși ulteior în programul ”Sprijin pentru România” se oferă noi suporturi electronice.

Banii sunt livrați prin intermediul programului „Sprijin pentru România”. Acesta vine în sprijinul persoanelor defavorizate din punct de vedere economic.

CITEȘTE ȘI. Ce sumă plătești lunar pentru o Dacia Duster luată prin leasing pe 4 ani. O poți da înapoi, dacă nu îți mai convine

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare.

Pot exista și anumite probleme, însă nu legate de livrarea banilor. Beneficiarii nu pot lua legătura cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

CITEȘTE ȘI. O fabrică mare din Argeș angajează. Are transport gratuit în toate comunele și orașele din județ

Pentru furnizarea de informații telefonice, structura din cadrul MIPE care implementează programul Sprijin pentru România a asigurat planificarea pe ore a persoanelor care asigură gestionarea apelurilor prin call center. De asemenea, este asigurată permanență și la registratura MIPE, pentru furnizarea de informații persoanelor care vin direct la sediul MIPE”, au transmis oficialii ministerului.

CITEȘTE ȘI. Se schimbă plățile cu telefonul. Ce trebuie să știe cei care folosesc acest serviciu

Care e noul număr de telefon unde poate suna cine nu a primit bani pe cardul de alimente? a anunțat Ministerul Muncii în urmă cu puține minute. Este vorba de un call center care funcționează  dedicat persoanelor care nu au primit tichete sociale.

Numărul este 031.9268 și oamenii pot suna Luni-Vineri 10:00-14.00, potrivit anunțului făcut de Ministerul Muncii.

CITEȘTE ȘI. Top cele mai ieftine parfumuri. Costă doar 4 euro și sunt de top

Beneficiarul care a pierdut sau nu îi funcționează cardul social trebuie să anunțe emitentul, apelând serviciul de Asistență Clienți sau utilizând aplicația mobilă a emitentului.

Emiterea unui nou card și expedierea la adresa emitentului se vor face, prin grija emitentului, în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut.

CITEȘTE ȘI. Mamele care au născut din luna aprilie 2024, încoace primesc bani de la Stat. Suma e mare. Ce trebuie făcut

Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

– Edenred: 021 301 33 03

– Sodexo: 021 204 46 64

– UP România: 0374 66 22 73.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Beneficiarii trebuie să știe că nu se pot retrage numerar de pe carduri, ele pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie